Perttu Blomgren pääsee taistelemaan Slovenian mestaruudesta Domzalen raivatessa tiensä finaaliin. Virossa finaalit käynnistyivät ja Ranskassa Paris Basketball eteni jatkoon.

Domzale eteni Sloveniassa komeasti finaaliin, kun se kaatoi runkosarjan voittaja Krkan vieraskentällä 72-65 (34-29). Näin Domzale eteni finaaliin otteluvoitoin 2-1. Blomgren oli hyvässä vedossa kahdeksalla pisteellä, kahdella levypallolla ja neljällä levypallolla.

Finaalissa Domzale kohtaa EuroCupissa ja Adrianmeren ABA-liigassa pelanneen Olimpijan, joka liittyi mukaan kotoiseen sarjaan vasta pudotuspelivaiheessa.

Virossa finaalit starttasivat ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo otti ensimmäisen kiinnityksensä pokaaliin nappaamalla Tartu Ülikoolista 73-67 (36-32)-voiton. Kaukiainen oli joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahden levypallon, neljän syötön ja yhden riiston tilastoilla.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Paris Basketball selvitti tiensä Ranskassa välieriin, kun se nousi sillasta pudottaen lopulta Cholet’n otteluvoitoin 2-1. Paris Basketball oli hävinnyt ensimmäisen ottelun kotonaan, mutta nappasi toisessa kotiedun takaisin itselleen. Kotikentällään Paris Basketball teki vastustajastaan selvää jälkeä voittaen 74-62 (35-27). Mikael Jantunen ei ollut Paris Basketballin kokoonpanossa.

Tuomas Iisalon valmentama miehistö saa välierässä vastaansa ASVELin.

Italiassa Lassi Tuovi pääsi myös huokaisemaan helpotuksesta, kun sitkeä Tortona taipui viimein viidennessä pelissä. Bologna ei jättänyt ratkaisuottelussa mitään sattuman varaan, vaan otti selvän 92-63 (46-35)-voiton.

Bologna kohtaa välierässä Reyer Venezian.

Lähde: Basket.fi