Suomen naisten maajoukkueen eli Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 17 pelaajaa marraskuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Ranskaa ja Sloveniaa vastaan. Salmisen nippu sisältää sekä Euroopassa ja Naisten Korisliigassa pelaavia ammattilaisia että aimo annoksen nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Susiladiesin kokoonpanosta löytyy Euroopan ammattilaissarjoissa vauhdissa olevien Anni Mäkitalon, Annika Holopaisen, Evita Iiskolan, Camilla Grönbergin ja Vilma Kesäsen lisäksi maajoukkuekonkarit Suomen maalta eli Taru Tuukkanen ja Minna Sten.

Tuukkasen ja Stenin lisäksi Lotta Aaltonen, Anissa Pounds, Anni Jämsä, Roosa Lehtoranta, Saara Wahlgren ja Veera Pirttinen ovat jo keränneet kannuksiaan Susiladiesissa. Nuoruutta edustavat taas naisten maajoukkueessa jo edellisissä EM-karsinnoissa debyyttinsä tehneen Lotta-Maj Lahtisen lisäksi EM-karsintapelipaikkaa kärkkyvät Sara Bejedi, Elina Arike ja Awak Kuier.

– Tässä joukkueessa on kansainvälisellä tasolla läpimurron partaalla olevia nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka edustavat meidän tulevaisuutta. Samaan aikaan on koottu kokeneempi ydinryhmä eli Taru Tuukkasen ympärille kootut ulkomaan ammattilaiset. Näiden lisäksi meillä on mukana parhaat nuorten maajoukkueiden pelaajat, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Kaikki 17 pelaajaa kerääntyvät kokoon marraskuun EM-karsintaikkunan pikaleiritykseen. Pelaajalista voisi olla Salmisen mukaan laajempikin, mutta useat jatkossa mukana olevat luottopelaajat ovat sivussa Susiladiesin riveistä loukkaantumisten ja henkilökohtaisten syiden takia tämän EM-karsintaikkunan aikana.

– Positiivinen asia on se, että meillä alkaa olemaan runsauden pulaa pelaajissa. Meiltä löytyy paljon hyviä pelaajia, mikä kertoo, että suunta on oikea, Salminen kiteyttää.

EM-karsinnat pelataan kahdeksassa neljän maan lohkossa, joissa jokainen joukkue kohtaa toisensa sekä kotona että vieraissa.

EM-karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan maajoukkueikkunan aikana marraskuussa 2017, toinen helmikuussa 2018 ja kolmas marraskuussa 2018. Jokaisen lohkon ykkönen etenee vuoden 2019 EM-kisoihin. Lisäksi karsintalohkojen kuusi parasta toiseksi sijoittunutta saa paikan EM-kisoihin.

Valitut pelaajat voit katsoa täältä.