Päävalmentajalta isot kehut Awak Kuierille

© Kuva: Juha Tamminen

Susiladies selätti Latvian Riiassa 66-74 (35-34). Sunnuntai-iltana parketin kuningatar oli Awak Kuier.

Kuierin tilastosaldo oli mieletön 30 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

– Kentällä oli yksi aivan ylivoimainen pelaaja eli Awak. Me olemme kesän uusittu pelaamistamme sen takia, että meillä on käytössä tällainen pelaaja. Kun Awak työntää palloa levypallojen jälkeen ylös, niin ei siinä ole edes Euroliiga-pelaajilla kauhean kivaa, valmentaja Pekka Salminen hymyilee Koripalloliiton verkkosivuilla.

Vaikka Kuierin ilta oli häikäisevä, niin onnistujat eivät jääneet siihen. Nuoret nousevat tähdet Janette Aarnio ja Lotta-Maj Lahtinen olivat eilisen tapaan erinomaisia.

Aarnion 14 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa olivat osoitus, että 17-vuotias takapelaaja pystyy jo nyt olemaan ratkaisevassa roolissa kansainvälisissä peleissä. Aarnion sekoitus taitoa ja urheilullisuutta tekevät hänestä vaarallisen pelaajan molemmissa päissä kenttää.

– Janette oli fantastinen. Hänellä on niin pitkät kädet, että kovatkin takurit joutuvat käyttämään energiaa siihen, ettei menetä palloa ja pelinjohtaminen on siinä aika hankalaa. Tänään hän otti yhden sellaisen riiston kuljetuksesta, etten ole vastaavaa nähnyt vähään aikaan, Salminen sanailee.

Lähde: Basket.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.