Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

Valmentajalistalta löytyy paljon tuttuja nimiä viime vuosilta ja jatkuvuuden merkitys näyttelee tärkeää roolia Sudenpolulla.

– Jatkossakin suurin osa maan laadukkaimmista valmentajista vastaavat nuorten maajoukkueista. On hienoa, että valmentajat vuodesta toiseen sitoutuvat tähän ja perinne jatkuu tulevaisuudessakin yhteisen asian puolesta, Henrik Dettmann kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Näiden valmentajien sitoutuneisuus ja intohimo valmentamista kohtaan on arvostettavaa, kun he ympärivuotisesti toimivat koripallon parissa. Lopulta pitkässä juoksussa intohimo on se, joka tuo muutoksia ja tuloksia, Dettmann jatkaa.

Ensi kaudella kaikki Suomen tyttömaajoukkueet kisaavat A-divisioonassa. 20-vuotiaiden päävalmentajana jatkaa Pekka Salminen, 18-vuotiaat jatkavat Jussi Laakso alaisuudessa. 16-vuotiaiden ja 15-vuotiaiden päävalmentajat vaihtuvat päittäin: jatkossa 16-vuotiaiden päävalmentajana toimii Ilkka Palviainen ja Jussi Räikän vastuulla on 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sekä tyttöjen Susi All Stars.

– Poikien puolella olemme tehneet pieniä korjausliikkeitä ja valmennusstaffeja on sekoitettu. Lisäksi Jyväskylässä upeaa työtä tehnyt ja pitkään maajoukkuevalmennuksessa mukana ollut Mikko Tupamäki saa nyt mahdollisuuden toimia päävalmentaja, kun hän ottaa vastuun 18-vuotiaiden valmennuksesta.

Suurimmat muutokset tapahtuvat poikamaajoukkueiden puolella. 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan vetovastuun ottaa Jyri Lohikoski, jonka vastuulla on jatkossa myös poikien Susi All Starsin päävalmentajatehtävät. 20-vuotiaiden poikien valmennusstaffi uudistuu: päävalmentajana aloittaa Mikko Larkas apunaan nuorten maajoukkuevalmennukseen palaava Anton Mirolybov sekä viime kesänä mukaan tullut Petri Velling.

Nuorten maajoukkuevalmentajat
20-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Pekka Salminen

Valmentajat: Mirka Dettmann, Sami Toiviainen, Emma Malm

20-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Mikko Larkas
Valmentajat: Anton Mirolybov, Petri Velling

18-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Laakso
Valmentaja: Niko Hellmann, Juha-Pekka Männistö, Harri Jokela

18-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Mikko Tupamäki
Valmentajat: Petri Virtanen, Jari Nykänen

16-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Niko Nyholm, Erkko Ojala, Juha Oikarinen

16-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentaja: Vesa Vertio, Eero Levä

15-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Janne Hänninen, Tuomas Rahkonen, Ray Ailus

15-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Valmentajat: Pekka Setälä, Timo Parviainen

Tytöt: Susi All Stars
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Juha Oikarinen, Kari Lountila, Risto-Matti Rousku, Sami Saarikoski, Niko Kuusi, Teijo Sandvik, Antti Nikkilä

Pojat: Susi All Stars
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentajat: Jyri Lehtonen, Ville Neva, Juha Sten, Pena Ranta, Tristan Fay, Juuso Milen, Artem Khvorost, Petka Lehtinen, Juuso Konttinen, Jarno Nikula, Henri Clement, Juho Kailio

Lähde: Basket.fi