Emilia Klemetti, 17, on Rovaniemen NMKY:n seurahistorian ensimmäinen tyttöpelaaja, joka on päässyt pelaamaan Suomen nuorisomaajoukkueissa. Klemetti kuuluu tänä kesänä nuorten maajoukkueryhmään.

Maajoukkueura pyörähti käyntiin ensimmäisen kerran Susi All Stars -leiritysten kautta, jonka jälkeen Klemetti pääsi pukemaan ensimmäistä kertaa Suomen maajoukkuepaidan ylleen kesällä 2018 epävirallisten maaotteluiden merkeissä Kööpenhaminassa pelatussa 15-vuotiaiden kansainvälisessä turnauksessa.

Vuodenvaihteessa 2020 Klemetin elämässä tapahtui suuri muutos, kun hän muutti pikavauhdilla Rovaniemeltä Helsinkiin ja liittyi HBA-Märskyn naisten Korisliiga-joukkueeseen.

Vielä joulukuun tienoilla Klemetti opiskeli Ounasvaaran urheilulukiossa, mutta ratas oli pyörinyt jo hetken aikaa, että uusia haasteita tultaisiin hakemaan etelämmästä.

Kuluvan kesän Klemetti viettää nuorten maajoukkueryhmän seassa Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Viime viikon leiri oli yksi kivoimmista leireistä, missä olen päässyt käymään. Yhdistettiin ikäluokkia, niin se tuo vaihtelua ja pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, Klemetti kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Odotan seuraavaa leiriä innolla, vaikka meillä onkin piip-testi. Sitä en odota, mutta se menee siinä ohessa, kun muuten on hauskaa, Klemetti nauraa.

Lähde: Basket.fi