Kouvot on solminut pelaajasopimukset 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen kanssa.

Vili Nymanin sopimus kattaa tulevan kauden ja Vannisen sopimus on puolestaan kaksivuotinen. Nuorukaiset harjoittelevat Kouvojen miesten edustusjoukkueen mukana ja suurimmat peliminuutit tulevat Korikouvojen riveissä mitä ilmeisimmin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

KTP-Basketin kasvatti Vili Nyman on päässyt jo Kotkassa maistamaan Korisliigan menoa. 198-senttinen laituri on pelannut yhteensä 39 miesten pääsarjaottelua, joista 24 viime kaudella. Palkintokaapissa on A-poikien SM-sarjan pronssimitali keväältä 2015. Nyman on pelannut yhteensä 61 nuorten maaottelua 7.5 pisteen keskiarvolla.

– Hyvät tunnelmat ja odotan innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan. En vielä ole tarkemmin asettanut itselleni tavoitteita, mutta tietysti pyrin kehittymään niin paljon kuin mahdollista ja samalla auttaa joukkuetta eteenpäin. Olen hyvin kiitollinen Kouvoille siitä, että he antavat minulle mahdollisuuden harjoitella ja pelata heidän hienossa organisaatiossaan, Nyman kommentoi.

Wartti Basketin kasvatti ja viimeiset kolme kautta HNMKY:n riveissä pelannut 195-senttinen laituri Benjamin Vanninen on pelannut namikassa niin A-poikien SM-sarjaa kuin miesten 1 divisioona B:täkin. Vanninen on pelannut yhteensä 13 nuorten maaottelua. Kuluvan vuoden alussa pelatussa Baltic Sea Basketball Cupissa Vanninen esiintyi vahvasti edukseen.

– Fiilikset sopimuksen varmistuttua ovat tietysti erinomaiset. Sopimuksella on itselleni iso merkitys, koska kyseessä on ensimmäinen ammattilaissopimukseni. Tulen Kouvolaan loistavilla fiiliksillä, sillä täällä on loistava mahdollisuus kehittyä pelaajana hyvien olosuhteiden ansiosta, Vanninen hehkuttaa.

Päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan seuralla on tarkka suunnitelma nuorten lupausten varalle.

– Sopimusten perustana on hyvä harjoittelu edustusjoukkueen ringissä ja iso vastuu Korikouvojen riveissä. Molemmilla pelaajilla on päätähtäimenä päästä jenkkiyliopistoon ja siinä pyrimme heitä auttamaan parhaamme mukaan. Korikouvojen ja Kouvojen yhteistyöllä pystymme tarjoamaan motivoituneelle nuorelle pelaajalle kolme reittiä edetä koripallourallaan: opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin, hyväksi Korisliigapelaajaksi tai Korisliigan kautta siirtymään ammattilaiseksi jopa Euroopan huippusarjoihin, luotsi kertoo.

Lähde: Seuran verkkosivut

Kouvot

@Kouvot
Tervetuloa Kouvoihin Vili Nyman ja Benjamin Vanninen. kouvot.fi/8261-2/ #kouvot #korisliiga #m1da