Forssan Alussa loistokauden pelanneen Ninni Salmen päämäärätietoisen harjoittelun palkinto häämöttää Susiladiesin keskiviikkona ja torstaina pelattavissa Portugali-vierasotteluissa. Salmella on mahdollisuus tehdä ensiesiintymisensä naisten maajoukkueen paidassa 25-vuotiaana.

Susiladiesin kesän ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona 15. ja torstaina 16. kesäkuuta Viana do Castelossa Portugalia vastaan. Joukkue kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen Urhea-halliin, Helsinkiin maanantaina 6.6.

–Ihan jees on tämä viikko mennyt. Suurin osa joukkueesta on tuttuja pelaajia, joiden kanssa tai vastaan olen pelannut tai molempia. Tuttua jengiä, tuttuja valmentajia, kiva tulla porukkaan mukaan, Salmi toteaa Koripalloliiton sivuilla.

–Ei ole siis ollut mikään shokki. Totta kai maajoukkueessa on erilainen pelitapa kuin seurajoukkueessa, niin siihen pitää totutella. Ihan hyvä fiilis kokonaisuutena.

Salmen kohdalla Portugali-ottelut voivat tarkoittaa sitä, että hän tekee ensiesiintymisensä naisten maajoukkueen paidassa, missä on oma hohtonsa.

–Kun on vähän vanhempi ja on otteluita junnumaajoukkueista ja eri maista, niin ei odota matsia ihan löysät housuissa, Salmi nauraa.

–Hyvällä jännityksellä sinne. Tämähän on kaikkein suurin klisee, mutta menemme oman pelin kautta, ei vastustajan. Tässä on nyt viikko tahkottu, niin kiva nähdä, miltä meidän pelaaminen näyttää toista maajoukkuetta vastaan.

Lähde: Basket.fi