Naisten NCAA-parketeilla Nina Augustinin Robert Morris ja Elina Koskimiehen American ylsivät konferensseissaan jo 11. peräkkäisiin voittoihin.

Koskimiehen American venytti voittoputkensa Patriot Leaguessa jo yhteentoista päihittäessään Loyolan vieraissa lukemin 67-56 (30-28). Koko NCAA:n tehokkaimpiin vapaaheittäjiin lukeutuva Koskimies oli yksi ottelun ratkaisijoista upottaen kylmähermoisesti kaikki kuusi vapariaan sisään viimeisen minuutin aikana. Kaikkiaan Koskimies pussitti yhdeksän pistettä ja merkkautti 33 minuutin aikana kolme levypalloa sekä yhtä monta syöttöä.

Northeast-konferenssin kärjessä porskuttavan Robert Morrisin voittoputkelle ei myöskään näy loppua. Augustinin tähdittämä kotijoukkue löysi kankean alun jälkeen uuden vaihteen ja juoksi Central Connecticutilta jalat alta lukemin 40-60 (22-25). Augustin heitti 16 minuutin aikana neljä pistettä ja koristi tilastojaan lisäksi yhdellä levypallolla sekä syötöllä.

Sara Rokkasen Toledo jatkoi kotivoittojen sarjaansa ottamalla tärkeän päänahan MAC-konferenssin itäisen divisioonan kärkipaikkaa pitävästä Ohiosta lukemin 50-76 (23-29). Rokkanen pussitti ottelussa kuusi pistettä, jakeli joukkuetovereilleen neljä syöttöä ja nappasi yhden levypallon 23 minuutin aikana.

Ella Väätäsen Long Island onnistui vihdoin katkaisemaan viikkoja kestäneen tappioputkensa ja pääsi juhlimaan ensimmäistä NEC-konferenssin voittoaan nujertamalla Mount St. Mary’sin kotiluolassaan lukemin 61-71 (29-27). Väätäsen taistelutahto näkyi erityisesti torjunnoissa, joita laiturille kertyi peräti neljä kappaletta. Suomalainen huhki aloitusviisikossa kaikkiaan 34 minuuttia viimeistellen kaksi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja kolme riistoa.

Hyviä otteita esittänyt Manhattan hyytyi viimeisessä erässä Monmouthin vieraana ja joutui tyytymään tasaisen kamppailun päätteeksi 63-71 (30-34) -tappioon. Sini Mäkelä pääsi seitsemässä minuutissa pariin otteeseen vapaaheittoviivalle, josta hän upotti heittonsa tarkkuudella 3/4. Tuuli Menna puolestaan pelasi 11 minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Western Athletic- konferenssissa Venla Variksen Grand Canyon tarjosi toisessa Kansas Cityn kohtaamisessaan paremmin valmistautuneen vastuksen ja aloittikin pelin tulisesti viemällä ensimmäisen erän 10-20. Vieraat onnistuivat kuitenkin nousemaan ja tiukka taistelu päättyi Kansas Cityn toiseen voittoon lukemin 65-56 (32-31). Varis pääsi ottelussa irti 18 minuutiksi, joiden aikana hän viimeisteli kolme pistettä.

Marika Korpisen George Mason esiintyi kotikentällään voitokkaana nujertaessaan La Sallen Atlantic 10-konferenssissa lukemin 42-59 (20-36). Korpinen viihtyi aloitusviisikossa joukkueensa isoimmat 34 minuuttia, joiden aikana hän heitti kuusi pistettä, urakoi viisi levypalloa, tarjoili kaksi syöttöä sekä riisti kertaalleen.

Ninni Salmen ja Northern Illinoisin voitokas putki MAC-konferenssissa katkesi Miamissa, kun ärhäkkä kotijoukkue paahtoi selkeään 45-70 (26-42)-voittoon. Salmi toi vaihdosta joukkueelleen tukea korinaluspelaamiseen napaten yhdeksässä minuutissa kolme levypalloa.

West Coast -konferenssissa Pacificin vieraaksi matkannut Kia Vaalavirran San Francisco jäi kotijoukkueen jyrän alle luvuin 48-74 (15-42). Vaalavirta upotti 26 minuutissa kolme pistettä, haki kolme levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä.

Lähde: Basket.fi