Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen oli aloitusviisikossa Utahin jatkoaikatappiossa ja Andre Gustavsonin Richmond on mainiossa vireessä lopputurnausten kynnyksellä.

Mikael Jantunen ja Utah hävisivät jatkoajan jälkeen Californialle 79-86 (28-24, 69-69). Jantunen viihtyi parketilla peräti 36 minuuttia viisikkopelaajana keräten tilastosarakkeeseensa seitsemän pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi syöttöä.

Utah pelaa vielä tulevana viikonloppuna yhden runkosarjaottelun ennen ensi viikolla alkavaa Pac-12-konferenssin lopputurnausta.

Atlantic 10 -konferenssissa Andre Gustavsonin edustama Richmond jatkaa hienoja otteitaan tosipelien kynnyksellä, kun Spiders voitti kotikentällään Massachusettsin 71-95 (26-49). Gustavson sai vaihdosta peliaikaa 14 minuuttia heittäen seitsemän pistettä ja kahmien neljä levypalloa.

Richmondilla on edessä vielä kaksi runkosarjaottelua ennen ensi viikolla pelattavaa konferenssin lopputurnausta. Richmond on voittanut edellisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän.

Ville Tahvanaisen edustama Bradley sijoittui Missouri Valley -konferenssissa kolmanneksi, kun joukkue hävisi runkosarjan päättäneessä ottelussa Loyola Chicagolle 67-66 (38-27). Tahvanainen sai peliaikaa 17 minuuttia keräten kaksi levypalloa, syötön ja riiston 17 minuutissa, mutta jääden pisteittä.

Viikonloppuna alkavassa Missouri Valley -konferenssin loppuottelussa Bradley saa vastaansa ensimmäisenä Southern Illinoisin.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee voittivat Floridan 58-63 (17-32). Nkamhoua jäi pelaamassaan kahdessa minuutissa ilman pisteitä, mutta keräsi itselleen kaksi levypalloa.

Remu Raitanen ja San Francisco päättivät runkosarjansa voittoon West Coast -konferenssissa, kun Dons päihitti Loyola Marymountin niukasti 69-67 (31-30). Raitanen oli aloitusviisikossa säkittäen yhden kolmosen, mutta pelasi vain ottelun ensimmäiset viisi minuuttia eikä enää palannut kentälle.

Viidenneksi konferenssissaan sijoittunut San Francisco aloittaa konferenssin lopputurnausurakkansa viikonloppuna.

Hannes Pöllän ja UT Martinin kausi päättyi voittoon, kun Skyhawks selätti Southeast Missourin 78-87 (36-36). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 14 minuuttia, joiden aikana syntyi neljä pistettä, yksi levypallo ja torjunta.

UT Martin sijoittui Ohio Valley -konferenssissa kymmenenneksi ja ei edennyt konferenssinsa lopputurnaukseen. Pöllä esiintyi UT Martinin riveissä 21 kertaa, joista seitsemän aloitusviisikossa, 2,8 pisteen ja 1,2 levypallon keskiarvoilla pelaten keskimäärin 8 minuuttia ottelua kohden.

NAIA:ssa helsinkiläisseura Warriorsin kasvatti Mubashar Ali valittiin Sun-konferenssin ykkösjoukkueeseen. Florida Memorial Universityssä junior-kauttaan pelaava Ali on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 14,5 pistettä, 10,6 levypalloa ja 1,2 torjuntaa ottelua kohden.

Lähde: Basket.fi