Naisten Korisliigassa aherrettiin lauantaina viisi ottelua.

Linda-Lotta Lehtoranta esitteli pelinjohtajan taitojaan, kun sarjakärki Peli-Karhut kaatoi Catz Lappeenrannan näiden kotikentällä. Ottelu päättyi 88–105 kotkalaisten vieraiden hyväksi.

Lehtoranta sai lopulta aikaan ottelussa 16 pistettä, vaikka sihti ei ollut niin kohdallaan kuin voisi toivoa. Hänen yhdeksästä kolmen pisteen yrityksestään osui vain kaksi. Oleellisimman vaikutuksen hän sai aikaan kuitenkin hyökkäyksen rakentamisellaan, sillä koriin johtaneita syöttöjä kertyi peräti 11.

Joukkueiden kovimmat pistetykit olivat Catzin Erica Covile 27:llä ja PeKan Zykera Rice 30:llä.

Forssan Alku selätti Torpan Pojat luvuin 76–89. Voittajaleirissä ottelun sankarin viittaa kantoivat Anni Mäkitalo 15 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä sekä Delaney Bruce 31 pisteellä.

Häviäjistä edukseen erottui puolestaan Alex Louin 23 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja viidellä syötöllä – joukkueensa korkeimmalla tuloksella kaikissa kolmessa tilastokategoriassa.

Naisten Korisliiga -illan kolmannessakin ottelussa lopputulos oli vieraiden juhlaa. Tapiolan Honka käänsi voitokseen trillerin Vimpelin Vedon kotikentällä. Loppunumeroiksi taululle jäi 73–77.

Honka sai koneensa käyntiin todella hitaasti ja seurasi kaukana ViVen perässä käytännössä koko ottelun ajan. Lopulliset voittajat pääsivät ensimmäisen kerran pisteissä edelle vasta, kun peliaikaa oli jäljellä enää puoli minuuttia. Suurimmillaan johtoasema oli 54–27 ViVen hyväksi.

Illan parhaat pisteiden tekijät olivat ViVen Amy Griffin 26:lla ja Hongan Chelsea Waters 25:llä.

Kouvottaret vahvisti kakkossijaansa Peli-Karhujen kintereillä voittamalla Hyvinkään Pontevan 90–70. Kouvottaret on sarjakärki Peli-Karhujen kanssa tasatilanteessa 11–1, mutta PeKa johtaa keskinäisen voiton ansiosta. HyPo sen sijaan joutui nielemään 12:nnen tappionsa eikä ole voittanut kuluvalla kaudella vielä kertaakaan.

Kouvottarien näkyvimpiä tekijöitä olivat Ameryst Alston 28 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä sekä Claire Lamunu 15 pisteellä ja 14 levypallolla. HyPon riveistä erottui Kristina Baltic, joka keräsi 31 pistettä ja 12 levypalloa mutta ei kyennyt vieläkään johtamaan joukkuetta voittoon.

HBA-Märsky otti voiton Espoo Basket Teamista, mutta ratkaisu tapahtui myös tasaväkisen väännön päätteeksi. Joukkueet kulkivat koko peliajan rinta rinnan, mutta lopulta HBA ratkaisi pelin itselleen 74–75.

Märskyläisten riveissä kovaa työtä teki jälleen Awak Kuier, joka keräsi 16 pistettä ja 13 levypalloa. Hänen tapaansa 16 pisteeseen ylsi myös Saga Ukkonen. EBT:n ahkerin pistetehdas puolestaan oli Sanni Tuomisto 22:lla.

Lähde: Basket.fi