Suomen naisten koripallon haastajamaajoukkue pelasi Napolin universiadeissa toisen alkulohkon ottelunsa torstaina. Keskiviikkona Australialle hävinnyt Suomi joutui jälleen tyytymään tappioon, kun suomalaiset kivittivät heittonsa ja Kiina jylläsi 75-50 (45-30) -voittoon.

Kiina käytti etsikkoaikansa avausneljänneksellä keräten kaksinumeroisen johdon, kun Suomi jäi vain yhdeksään pisteeseen. Vaikka Suomi kamppaili ja raastoi, niin ero ei missään vaiheessa mennyt alle kymmeneen ja ero kasvoi loppulukemiin.

Tilastoja katsoessa Suomi pärjäsi hyvin miltei jokaisella osa-alueella. Murheenkryyniksi nousi heittopeli: kakkoset upposivat 10/36 (26%), kolmoset 7/30 (23%) ja vapaaheitot 9/14 (64%).

– Tänään ei saatu heittoja korirenkaasta sisään, vaikka pääsimme sinänsä ihan laadukkaisiin paikkoihin. Sen kautta oli vaikeata, vaikka pelasimme fyysisesti, pärjäsimme levypalloissa ja pidimme pallosta huolta, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi pelin jälkeen Koripalloliiton sivuilla.

– Roikuttiin, puolustettiin ja taisteltiin, mutta ei saatu mistään sisään. Oli hankalaa henkisesti, mutta emme luovuttaneet, vaan taisteltiin loppuun asti.

Suomen pistenaisiin kuuluivat Anniina Äijänen (9/4/3 syöttöä), Elina Koskimies (8/2), Helmi Tulonen (7/4) ja Roosa Lehtoranta (7/3). Kiinan ykkösnimi oli Kexin Song, jonka saldo oli 20 pistettä ja 9 levypalloa.

Suomen pelit jatkuvat perjantaina kello 18:30, kun vastaan astelee alkulohkon viimeisessä pelissä Kanada.