Lauri Markkasen ja Chicago Bullsin NBA-kausi alkaa jouluaaton aamuna Suomen aikaa Atlanta Hawksia vastaan. Chicago Bulls lähtee kauteen uudistuneen johtoportaan kera, mutta pelaajat ovat pitkälti samoja kuin edelliskautena.

Tämän hetken ja sen, kun NBA-kausi pysäytettiin koronaviruspandemian vuoksi, on ehtinyt tapahtua vaikka mitä Bullsin leirissä. Johtoportaassa pitkäaikainen general manager Gar Forman sai potkut ja urheilutoimenjohtaja John Paxon siirrettiin neuvonantajaksi.

Uudeksi urheilutoimenjohtajaksi palkattiin liettualinen Artūras Karnišovas, joka pisti välittömästi tuulemaan: general managerin pallille tuotiin Marc Eversley ja lopulta myös elokuussa vajaat pari kautta päävalmentajan toiminut Jim Boylen sai väistyä Billy Donovanin tieltä.

Donovan on ansioitunut valmentaja, joka valmensi Oklahoma City Thunderin viisi vuotta peräkkäin pudotuspeleihin. Ennen NBA:ta Donovan tunnettiin pitkäaikaisena Floridan yliopistojoukkueen päävalmentajana. Floridan peräsimessä Donovan voitti kaksi NCAA:n mestaruutta. Pelaajien suhteen Bulls ei ole paljon muuttunut, mutta valmennuksen osalta kyllä. Donovan on tuonut mukanaan niin pelaajien kuin pallon liikettä.

Markkasella on henkilökohtaisella tasolla mielenkiintoinen kausi edessä, koska hän ei päässyt maanantai-illan määräaikaan mennessä yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta Bullsin kanssa. Markkasen nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu kauden lopussa, minkä jälkeen hän on rajoitettu vapaa agentti: Markkanen voi vastaanottaa sopimustarjouksia muilta seuroilta, mutta Bulls voi halutessaan pitää Markkasen itsellään samoilla sopimusehdoilla.

Neljännen kautensa aloittava Markkanen ei tilastojen valossa yltänyt edelliskaudella aiempien vuosiensa keskiarvoihin. Alkava kausi onkin hänelle todistuksen paikka, minkälaisen sopimuksen arvoinen hän todellisuudessa on – sekä onko hänen tulevaisuutensa Chicagossa vai jossain muussa NBA-seurassa.

Chicago Bullsin NBA-kausi 2020/21 alkaa jouluaattoaamuna kello kolmelta Suomen aikaa Atlanta Hawksia vastaan.

Lähde: Basket.fi