Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

Palmi, 24, on Korisliigan valmentajien ja joukkueiden kapteenien valinta kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyi viime kaudeksi Kataja Basketiin, jossa hän onnistui henkilökohtaisesti heti ensimmäisellä kaudellaan.

194-senttinen Palmi viimeisteli kauden aikana 17,3 pistettä, 5,6 levypalloa ja 2 syöttöä. Kolmen pisteen kaaren takaa Palmi osui kovalla 40,5% tarkkuudella.

– Minulla on ollut hyvät joukkuekaverit ympärillä ja siitä haluan heitä kiittää, kommentoi Palmi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Tavoitteena on jatkaa kehittymistä joka kausi. Ja totta kai haluaisin joskus päästä kokeilemaan siipiä Suomen rajojen ulkopuolella. Kesällä on luvassa maajoukkueleiritystä, joka on aina mieluista. Siellä pääsee painimaan Suomen ykkösäijien kanssa.

Pyrinnössä Suomen mestaruuden kaudella 2013-14 voittanut Palmi valittiin kaudella 2016-17 Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Cameron Jones saapui Karhu Basketiin kesken kauden, tammikuun puolessa välissä. 30-vuotias takamies pääsi heti sinuiksi Korisliigaan ja ei jäänyt kertakaan kauden aikana alle 13 pisteen. Finaalisarjassa Kouvoja vastaan Jones tykitti viidessä finaalissa ottelua kohden 21,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,8 syöttöä.

Myös vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinto matkasi Kauhajoelle, kun monipuolinen Rene Rougeau pokkasi pystin. Sarjan tehokkuustilastot voittanut 33-vuotias laituri kirjautti kauden keskiarvoikseen 15,8 pistettä, 8 levypalloa ja 3,5 syöttöä ottelua kohden. Rougeaun monipuolisuus ei näkynyt pelkästään tilastoissa, sillä hän oli äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen myös puolustuspäässä.

Korisliigan palkitut

Vuoden pelaaja
Topias Palmi Kataja

Finaalien MVP
Cameron Jones Kauhajoki

Vuoden ulkomaalaisvahvistus
Rene Rougeau Kauhajoki

Vuoden puolustuspelaaja
Tuukka Kotti Seagulls

Paras kuudes pelaaja
Timo Heinonen Seagulls

Vuoden kehittynein
Aapeli Alanen BC Nokia

Vuoden tulokas
Trey Niemi Ura

Vuoden valmentaja
Jyri Lehtonen Kouvot

Vuoden erotuomari
Johannes Sarekoski

Vapaaheikkopalkinto
Osku Heinonen Pyrintö

Fair Play -palkinto
KTP-Basket

Paras toimitsijapöytä
KTP-Basket

Lähde: Basket.fi