Susijengin pelaajat kerääntyivät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä maanantaina.

Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Näin Dettmann arvio suojattejaan Koripalloliiton verkkosivuilla.

Shawn Huff
– Jos Shawnin kautta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi ’peli-ilo’. Koripallo on siitä hieno laji, että pelaaja voi hakea nautintoa monenlaisista roolista ja asetelmasta ja Shawn selkeästi nauttii pelaamisesta tällä hetkellä. Ei Shawnilta puutu tällä hetkellä mitään muuta kuin lapsiltaan kunnon talvi.

Antti Kanervo
– Tasaisen varmaa pelaamista. Antti on saanut olla terve, pelata hyvässä ympäristössä ja joukkueessa ja isossa roolissa. Ranskan ja Islannin kokemukset ovat kerryttäneet hyvää kokemuspääomaa.

Henri Kantonen
– Saanut pelata terveenä ja kehittynyt suurin harppauksin toivuttuaan loukkaantumisestaan. Kamppailee Korisliigan kehittyneimmän pelaajan palkinnosta jo toista kertaa. Kantonen on siitä hyvä esimerkki monelle pelaajalle, että hän on oivaltanut, että hiljaa hyvä tulee ja kehitys on jatkuvaa.

Mikko Koivisto
– Vähän vuoristoratamainen kausi terveystilanteen vuoksi. Terveenä ollessaan Koivari pelaa takuuvarmasti joukkueelle omilla vahvuuksillaan. Toivottavasti suurimmat terveyshuolet ovat nyt takana ja Koivari pääsee keskittymään olennaiseen.

Petteri Koponen
– Kokeneen pelaajan parhaita ominaisuuksia on se, että hän pystyy tarraamaan matkan varrelta mukaansa monenlaisia temppuja ja hyödyntämään niitä pelaamisessaan. Petterilläkin on ollut kyky muuntua ja kehittyä ja hän on entistäkin parempi syöttäjä ja heittäjä kuin aiemmin. Erinomainen kausi meneillään.

Tuukka Kotti
– Ikä on suhteellista: mitä enemmän kokemuksia ja itsetuntemusta kertyy, sitä varmemmin pelaaja voi pelata kansainvälisellä tasolla vielä kokeneemmallakin iällä. Tuukka tuntee itsensä, joukkueensa ja ympäristönsä niin hyvin, että hän on niin seura- kuin maajoukkueympäristössä aivan keskeisiä pelaajia.

Carl Lindbom
– Calle on päätynyt täsmälleen oikeaan paikkaan. Hän pelaa isossa roolissa hyvässä, kilpailullisessa ja hänelle sopivassa sarjassa ja käyttänyt saamansa mahdollisuudet erinomaisesti hyödykseen.

Alexander Madsen
– Kehittynyt viime kauden jälkeen harppauksin. Mädi on päätynyt hyvään ympäristöön ja vaikka polvivaivat ovat pikkaisen jarruttaneet hänen kauttaan, hän on löytämässä identiteettinsä pelaajana. Kun pelaaja saavuttaa tietyn itseymmärryksen asteen, alkaa matka kohti maksimipotentiaalia.

Edon Maxhuni
– Edon on päässyt parin kauden tauon jälkeen takaisin omalle pelipaikalleen. Edonin korintekotaidot tiedetään, mutta hänestä voi lisäksi kehittyä vuosien myötä erinomaisen hyvä pass first -pointti, joita maailmalla on tätä nykyä vähän ja jotka kelpaavat jokaiseen joukkueeseen.

Alex Murphy
– Alex on saanut olla ehjä, hän on pysynyt terveenä ja hän nauttii koripallosta. Hänelle on tarjoutunut menestyvässä joukkueessa johtavan pelaajan rooli, jota hän on kantanut hienosti.

Matti Nuutinen
– Matillakin on peli kulkenut mallikkaasti, kun loukkaantumiset ovat mennyttä päivää. Matti on Susijengissä aivan avainpelaajia etenkin puolustuspäässä ja Oviedossa rooli on samankaltainen: he tarvitsevat Matin vahvuuksia menestyäkseen.

Topias Palmi
– Topias on päässyt pelaamaan korkean tason liigaan ja erinomaiseen joukkueeseen ja vielä onnistunutkin minuuteissaan. Ensimmäinen kausi ulkomailla on aina vaikein, mutta Topias on hämäläisellä tyyneydellään kohdannut haasteet kuin monivuotinen veteraani. Hän on löytämässä pelillisen identiteettinsä.

Sasu Salin
– Sasu pelaa yhtä parhaista kausistaan molemmissa päissä kenttää ja kentän ulkopuolella. Hänellä on selkeä rooli, hänelle pelataan paljon heittopaikkoja ja hän kantaa runsaasti vastuuta. Kaikesta näkee, että Sasu nauttii pelaamisesta juuri nyt todella paljon.

Ilari Seppälä
– Äärimmäisen hyvä tulokaskausi ulkomailla. Ilari on pystynyt sopeutumaan uuteen ympäristöön ja pelityyliin ja osoittanut johtajuutta – ei ehkä niin paljon puhetta, mutta pohjalaista johtajuutta, enemmän tekoja kuin puhetta.

Jamar Wilson
– Jammun asema seurajoukkueessaan ei ole ollut optimaalinen, mutta kentälle päästessään hän on ollut aina sama energiapilleri kuin aiemmin. Suomi-paita Jammun yllä on aina takuu intohimosta, ylpeydestä ja kaiken laittamisesta peliin.

Lähde: Basket.fi