Susiladiesin seuraava EM-karsintavastustaja Ukraina on muuttunut ison kalustonsa suhteen edellisestä kohtaamisesta. Ukrainan isot ovat liikkuvampia, mutta peli pyörii edelleen tähtipelaaja Alina Iagupovan ympärillä.

EM-karsintaottelusta erikoisen tekee, että joukkueet kohtasivat edelliset kerrat tämän vuoden helmikuussa ja vuosi sitten marraskuussa 2020. Ukrainan kokoonpano uusissa EM-karsinnoissa on muuttunut, kun isosta kalustosta ovat poissa Olha Yatskovets, Veronika Liubinets ja Liudmyla Naumenko, joka teki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 24 pistettä.

Heidän korvaajiin kuuluvat muun muassa Olesia Malashenko ja Tetiana Yurkevichus, jotka olivat Ranskaa vastaan aloitusviisikossa.

– He ovat ehkä piirun verran pienikokoisempia kuin heidän isot viimeksi, mutta sitäkin liikkuvampia ja aktiivisempia. Malashenko ja Yurkevichus juoksevat molemmat kenttää lujaa, Susiladiesin valmentaja Niko Hellman toteaa Koripalloliiton sivuilla.

– Se, mikä heiltä ei ole muuttunut, niin siellä on yksi vähän parempi pelaaja, johon pitää keskittyä. Iagupovan rinnalle on koottu heittovoimaa ikävällä tavalla. Jos viimeksi heidän isoilla ei ollut kolmen pisteen heittovoimaa, niin nyt sitä on.

Lähde: Basket.fi