Vaikka Susijengi onkin jo paikkansa ensi syksyn Aasian MM-kisoissa varmistanut, edessä on vielä neljä seurajoukkuekauden 2022–23 aikana pelattavaa MM-karsintaikkunaa. Marraskuussa 2022 Susijengi kohtaa Saksan vieraissa ja Viron kotona ja helmikuussa 2023 Israelin vieraissa ja Saksan kotona.

-MM-karsinnat tarjoavat taas uuden mahdollisuuden kehittyä yhdessä, kehittää yhteispeliämme ja saada pelaajillemme kokemusta kovista peleistä. On erinomainen tilaisuus päästä kohtaamaan vaikkapa Saksaa vastaan, joka eteni EM-kisoissa neljän parhaan joukkoon, päävalmentaja Lassi Tuovi summaa Koripalloliiton sivuilla.

-Marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunat ovat kuitenkin ainoat tapahtumat ennen ensi kesää, joissa voimme kokoontua yhteen, kehittää joukkuetekemistä ja omaa juttuamme. Täytyy ottaa jokaisesta minuutista kentällä ja sen ulkopuolella kaikki irti.

Shawn Huffin ja Petteri Koposen eläköitymisen myötä Susijengissä on tarjolla entistä enemmän roolia ja minuutteja nuorille pelaajille sekä karsintaikkunoissa että MM-kisakesän 2023 aikana. ”Kuuluu prosessiin”, päävalmentaja naurahtaa.

-Pääsemme ajamaan sisään nuorempia, uusista lähtökohdista ponnistavia pelaajia, joilla ei ole vielä tiettyjä kokemuksia, mutta jotka voivat juuri siksi suhtautua tulevaan avoimin mielin. Sanoisin, että olemme herkullisessa tilanteessa.

Lähde: Basket.fi