Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

Suomen juniorimaajoukkueissa Jantunen teki nimeään tunnetuksi ennen kaikkea kesällä 2016, jolloin hän avitti Suomen U16-pojat EM-kisojen viidennelle sijalle sekä 17-vuotiaat pojat MM-turnaukseen. Juniorimaaotteluita Jantuselle on kirjattu urallaan 64 kappaletta, jonka lisäksi hän edusti Suomea vuoden 2019 universiadeissa Napolissa.

Jantunen murtautui Susijengin kantaviin voimiin vuosien 2018-19 MM-karsintojen aikana ja on siitä asti kuulunut joukkueen ison pään eliittiin. ”Mickelle” on tähän mennessä kirjattu 29 aikuisten maaottelua 7,8 pisteen, 4,9 levypallon, 1,4 syötön ja 1,0 riiston ottelukohtaisin keskiarvoin.

Jantusen ammattilaisura käynnistyi kaudella 2021-22 Belgiassa, missä hän haki BC Oostenden kanssa Belgian kansallisen liigan mestaruuden sekä pelasi FIBA:n Mestareiden Liigaa. Jantunen viimeisteli Belgian ja Hollannin yhteisliigassa (BNXT League) 11,5 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden ja vei nimiinsä liigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon. FIBA:n Mestareiden Liigassa Jantuselle kirjattiin 7,0 pistettä ja 4,1 levypalloa ottelua kohden.

Lähde: Basket.fi