Mikael Jantunen sai lentävän lähdön ammattilaisuralleen

© Kuva: Juha Tamminen

Koripallosarjat ovat hiljalleen starttaamassa ympäri Eurooppaa. Mikael Jantunen sekä Edon Maxhuni saivat lentävät lähdöt kauteen ja Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkösnimi. Iisalon veljekset sen sijaan juhlivat kovaa päänahkaa Saksassa.

Belgiassa ja Hollannissa yhdistettiin tällä kaudella liigat ja avauskierroksella nähtiin heti suomalaisten kohtaaminen, kun Okko Järven Phoenix Bryssel sai vastaansa Mikael Jantusen Oostenden. Vierailijat tekivät isännistään selvää jälkeä ottamalla 105-51 (54-29)-voiton. Jantunen oli elementissään kirjauttamalla 22 minuutissa 19 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Järvi kirjautti joukkueensa isoimmat minuutit urakoiden kentällä yli 31 minuuttia tilastoiden kolme pistettä ja levypallon.

Hollannin puolella sen sijaan Edon Maxhunin Heroes Den Bosch kohtasi hollantilaiskoriksen klassikossa Leidenin. Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies heittäen 20 pinnaa ja kaunisteli tilastojaan myös viidellä syötöllä ja kahdella riistolla Den Boschin voittaessa 72-64 (34-30).

Espanjan liigassa Sasu Salin oli oivassa iskussa auttaessaan Teneriffan kauden avausvoittoonsa. Salin rokotti entistä seuraansa Malagaa 12 pisteen edestä ja nappasi lisäksi yhden levypallon 87-82 (38-34)-voitossa. Emir Sulejmanovicin käsiin tarttui kolme levypalloa.

Elias Valtonen ei ollut Manresan kokoonpanossa 69-89 (28-38)-tappiossa Valenciaa vastaan.

Daniel Dolenc sai tulikasteensa Ranskan NM1:ssä, kun Les Sables hävisi Rueilille 60-85. Dolenc oli joukkueensa ykkönen niin pisteissä (14) kuin levypalloissakin (6) ja sai tililleen myös yhden riiston. Peliminuutteja Susijengin sentterille kertyi peräti 34.

Saksan Bundesliiga Tuomas ja Joonas Iisalon Baskets Bonn sai kauteen lentävän lähdön kaataessaan vieraskentällä hallitsevan mestari ALBA Berliinin 88-86 (41-48). Voitto näytti jo karkaavan Bonnin hyppysistä, mutta se onnistui pitämään ALBA:n pisteittä viimeiset 3,5 minuuttia nousten voittoon. Bonn voitti ALBA:n edellisen kerran vuonna 2017 ja Berliinissä se juhli viimeksi vuonna 2021.

Lähde: Basket.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.