Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Jantunen pelasi edelliskaudella Belgian ykkösjoukkue Oostendessa, mutta täksi kaudeksi haaste koveni, kun hän siirtyi yhteen Euroopan parhaimpaan liigaan.

– Italian liiga oli tasoltaan selkeästi askeleen kovempi sarja sekä taidoltaan ja fyysisyydeltään parempi. Meillä oli Belgiassa hyvä joukkue, mutta tasoerot kärjen ja huonoimpien joukkueiden välillä oli aika suuri. Italia oli paljon tasaisempi eikä yksikään ottelu ollut helppo tai läpihuutojuttu, Jantunen vertailee Koripalloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Trevison kausi oli pienoista aaltoliikettä. Joukkue taisteli pitkään sarjataulukon alapäässä, mutta pienen vahvan vaiheen jälkeen se taistelikin tasaisessa sarjassa pudotuspelipaikasta. Lopulta Treviso oli sarjassa 12. jääden pudotuspelipaikasta kolmen voiton päähän.

– Kausi oli vähän rikkonainen ja ailahteleva. Meillä oli paljon hyviä pelejä, mutta sitten välillä aivan katastrofaalisia. Kauden alku oli aika vaikea, kun meillä tuli pari pelaajaa aika myöhään mukaan ja alkuun kesti löytää rytmiä. Sitten kun löysimme sen, niin meiltä loukkaantui pari pelaajaa ja jouduimme pelaamaan aika pienellä rotaatiolla, mutta klaarasimme sen ihan hyvin. Pudotuspelit jäivät lopulta aika lähelle, mutta plussana oli sarjapaikan säilyttäminen, joka oli tärkein tavoite. Tietenkin kaikki haluaisivat pelata pudotuspelejä, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt. Ei voi olla liian pettynyt kauteen, kun säilytimme sarjapaikan, mutta vähän jäi silti hampaankoloon, ettemme selvinneet pudotuspeleihin.

Jantunen oli ensimmäisenä kautenaan heti aloitusviisikon pelaaja. Peliaikaa tuli keskimäärin lähes 24 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän tilastoi 8,2 pistettä ja 4,9 levypalloa. Kokonaisuudessaan Jantunen piti kautta opettavaisena.

  • Liityin suhteellisen myöhään joukkueen mukaan ja muut olivat ehtineet olla yhdessä jo 5-6 viikkoa. Minä tulin viikkoa ennen ensimmäistä peliä ja kesti hieman päästä rytmiin mukaan. Välillä oli ihan hyviä pelejä ja loppukaudesta oli vähän tasaisempaa suorittamista. Ei kausi mikään täysnappi ollut, mutta mukana oli paljon hyvää ja löytyi paljon kehityskohteita joita voi parantaa.

Jantunen huomasi Italiassa pelin olevan huomattavasti fyysisempää kuin missä hän on aiemmin pelannut. Kentällä ei armoa anneta eikä pyydetä, ja onnistumiset kovassa ympäristössä antoivat paljon tulevaa ajatellen.

– Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä kauden aikana paljon. Kun pääsi paikkaan, niin se piti käyttää. Ei voinut yhtään epäröidä, vaan vapaat paikat piti käyttää itsevarmasti hyväksi. Korille mentäessä ei ollut varaa olla yhtään epävarma tai muuten kävi huonosti. Sen oppi nopeasti parin ensimmäisen pelin aikana, että jos oli hiukankin epävarmuutta, niin heti blokattiin tai pelattiin yli. Pelikovuus ja fyysisyys olivat korkealla tasolla, ja jos vähänkin oli pehmeä, niin kyyti oli aika kylmää. Seuraavaan kauteen voikin lähteä paljon valmiimpana.

Jantunen on piirretty isolla myös Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovin papereihin maajoukkuekesään lähdettäessä. Jantunen odottaa kihelmöiden tulevan kesän kovia koituksia.

– Hauska taas saada porukka kasaan kesällä. Treenataan hyvin ja jatketaan siitä mihin viime vuonna loppukesästä jäätiin. Kaikki ovat pelanneet hyvän kauden ja saaneet taas lisää kokemusta.

Maajoukkuekesän päättävät syksyllä pelattavat MM-kisat, joihin Susijengin upeasti selvitti tiensä ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena. Suomi pääsee mittaamaan tasoaan maailman huippujoukkueita vastaan, kun samaan lohkoon arvottiin NBA-pelaajien tähdittämät Saksa, Australia ja Japani.

– Lohko on todella kova, mutta jos haluaa pärjätä, niin pitää voittaa kovia joukkueita. Kaikkia otteluita lähdetään voittamaan ja pelaamaan omaa peliämme. Omalla pelillämme pystymme pärjäämään ketä vastaan vain, Jantunen muistuttaa.

Lähde: Basket.fi