Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Jantunen ylsi kauden parhaimpaansa, kun hän paukutti 19 pistettä Paris Basketballin voittaessa Metropolitansin Pariisin paikallispelissä 93-77 (51-38). Tuomas Iisalon miehistö on Ranskan liigassa neljäntenä.

Le Portel löi Mikko Larkaksen apuvalmentamalle Strasbourgille luun kurkkuun kolmannella neljänneksellä viemällä sen nimiinsä 32-8 ja loputa koko ottelun 96-77 (35-47). Edon Maxhuni oli jälleen Le Portelin johtohahmoja 12 pisteen, levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Le Portel ja Strasbourg on tasapisteissä sijoilla 9-10.

ProB:ssä Ilari Seppälä esiintyi pirteästi, mutta siitä huolimatta Saint-Chamond koki kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Nantesin vieraana 92-110 (52-62). Seppälä pisti tilastoihin 13 pistettä, levypallon, kuusi syöttöä ja riiston. Saint-Chamond on nyt sarjassa 11.

Espanjan liigassa Teneriffa kirjautti viidennen voittonsa kuudessa edellispelissä kaatamalla Baskonian kotikentällään selvästi 95-78 (46-41). Sasu Salin auttoi joukkuetta neljällä pisteellä ja syötöllä.

Elias Valtosen Manresa puolestaan otti niukan 94-93 (43-49)-voiton Granadasta. Manresan sankari oli Marcis Steinbergs, joka upotti viimeisellä sekunnilla kolmen pisteen heiton kaukaa viivan takaa. Valtonen auttoi joukkuetta seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja riistolla.

Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä tiukassa sarjassa seitsemäntenä ja kahdeksantena. Joukkueet sijoilla 6-10 ovat tasapisteissä.

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes jätti Clavijon vaille mahdollisuuksia ottamalla selvän 84-59 (45-32)-voiton. Murphy sai kaksi merkintää piste-, levypallo- ja syöttötilastoihin sekä yhden riiston. Estudiantes jatkaa kärkipaikalla.

Sarjataulukon toisessa päässä Remu Raitasen Caceres kärsi Alicanten vieraana 73-88 (37-39)-tappion Raitasen heittäessä kaksi pistettä ja ottaessa yhden levypallon. Caceres on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen ja Jussi Laakson sekä Daniel Herbertin Merlins Crailsheim nappasi elintärkeän 96-85 (47-44)-voiton Daniel Janssonin valmentamasta Tigers Tübingenistä.

Vaikka tappio kirpaisi Janssonin miehistöä, niin positiivisena asiana oli Aatu Kivimäen paluu kentille muutaman kuukauden jälkeen. Kivimäki esiintyi paluuottelussaan heti vahvasti heittäen 12 pistettä ja antaen kaksi syöttöä.

Voitolla Crailsheim nousi nyt pois viimeiseltä sijalta voiton päähän Tübingenista.

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Ehingen Urspringin kanssa, kun se kaatoi Black Forest Panthersin 76-61 (40-28). Mervola lukeutui jälleen joukkueensa ykköspelaajiin kirjauttaen yli 34 minuuttia ja 13 pistettä, neljä syöttöä ja riiston. Voitolla Ehingen on putoamisviivan yläpuolella.

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen valmentama Herford puolestaan taipui Schwelmin vieraana 73-89 (34-41). Herford on 12. juuri putoamisrajan yläpuolella.

Mazeikiai jatkoi vahvoja esityksiään Liettuan liigassa nappaamalla kolmannen voittonsa neljässä edellispelissä, kun Jonava kaatui 96-87 (58-49). Henri Kantonen viimeisteli Mazeikiaille 11 pistettä ja lisäksi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Daniel Dolenc sai tilastoihinsa yhden syötön. Mazeikiai pitää kuudetta sijaa hallussaan.

Perttu Blomgren oli tositoimissa Adrianmeren kakkosliigassa, mutta Domzale taipui pohjoismakedonialaiselle Bitolalle 81-83 (37-44). Blomgren täytteli tilastojaan viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.

Japanin liigassa Erik Murphyn Sendai 89ers kävi tiukkaa taistelua viikonloppuna Hiroshima Dragonfliesia vastaan, joista saldona oli voitto ja tappio. Ensimmäisen ottelun 89ers hävisi 61-69 (29-39) Murphyn tilastoidessa kuusi pistettä ja levypallo.

89ers makseli kalavelkoja toisessa ottelussa voittaen 90-87 (40-39). Murphy kupitti kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa.

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin nousuvire sai jatkoa, kun joukkue kirjautti toisen peräkkäisen voittonsa ja viidennen voittonsa kuuteen peliin, kun Kotwica kaatui 78-74 (35-44). Laihonen loisti 13 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla ja sai tilastoihinsa myös yhden riiston. Radom on noussut yhdeksänneksi pudotuspelirajan tuntumaan.

Islannissa voitot karttoivat suomalaispelaajia. Antti Kanervon 12 pistettä, levypallo ja syöttö eivät riittäneet lennättämään Stjarnania voittoon, kun se hävisi Valurille 81-85 (46-46).

Osku Heinosen Haukar puolestaan joutui tunnustamaan Keflavikin paremmakseen 93-104 (61-61). Heinonen pussitti kahdeksan pistettä, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Stjarnan on kahdeksantena ja Haukar kymmenentenä.

Lassi Tuovin neuvot siivittivät Bolognan tärkeään 88-84 (35-31)-voittoon Partizanista Euroliigassa. Voiton myötä Bologna nousi sarjassa kolmanneksi.

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden otti kotonaan vakuuttavan 85-65 (41-29)-voiton St. Pöltenistä. Swans jatkaa toisena.

Lähde: Basket.fi