Pac-12-konferenssin runkosarja päättyi Utahin ja Mikael Jantusen kohdalta viikonloppuna, kun ”Utes” selätti Arizona Staten. Jantunen oli kovassa vedossa keräten nimiinsä 15 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Utah ei jättänyt Arizona Statelle jossiteltavaa, kun utahilaiset jylläsivät selkeään 59-98 (28-41) -voittoon. Jantunen säkitti kakkosensa 5/7, kolmosensa 1/1 ja vapaaheittonsa 2/2 pelaten 25 minuuttia. Viidentoista pisteen ja seitsemän levypallon kylkeen suomalainen keräsi yhden syötön.

Voitolla Utah varmisti Pac-12-konferenssin seitsemännen sijan. Konferenssin lopputurnaus alkaa Utahin osalta keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa Washingtonin.

Atlantic 10 -konferenssin puolivälierissä Mustapha Amzilin edustama Dayton hävisi VCU:lle 68-73 (26-37). Pahimmillaan 19 minuuttia takana ollut Dayton kiri loppuun, muttei päässyt lopulta viittä pistettä lähemmäksi.

Amzil pelasi vaihdosta 24 minuuttia, joiden aikana hän saalisti kolme pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee voittivat Southeastern-konferenssin runkosarjan viimeisessä ottelussa Floridan 54-65 (33-28). Nkamhoua kirjasi itselleen yhden riiston kahdessa peliminuutissa, mutta jäi ilman pisteitä.

Tennessee sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja kohtaa lopputurnauksen puolivälierissä Floridan, Vanderbiltin tai Texas A&M:n perjantaina.

America East -konferenssin lopputurnauksessa Tomas Murphyn ja Vermontin taival päättyi puolivälieriin, jossa Vermontin loppukiriltä Hartfordia vastaan loppui aika kesken. Hartford eteni välieriin 71-65 (33-32) -voitolla. Murphy pelasi seitsemän minuuttia tilastoiden viisi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.

Murphy pelasi tällä kaudella Vermontille yksitoista ottelua, joissa hän keräsi nimiinsä keskimäärin 6,6 pistettä ja 2,2 levypalloa ottelua kohden.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly saivat runkosarjansa päätökseen Big West -konferenssissa, kun Cal Poly hävisi viikonloppuna kahdesti konferenssin kärkijoukkue UC Santa Barbaralle. Perjantaina Cal Poly kärsi 57-71 (23-33) -tappion. Jaakkola keräsi nimiinsä yhden levypallon ja kaksi torjuntaa, mutta jäi ilman pisteitä 14 minuutissa.

Lauantaina UC Santa Barbara oli toistamiseen parempi, lähes identtisin loppulukemin 54-70 (24-31). Jaakkola oli tällä kertaa joukkueensa paras pistemies 12 pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä 21 minuutissa.

Cal Poly lähtee Big West -konferenssin lopputurnaukseen kymmenenneltä sijalta ja kohtaa tänään tiistaina Cal State Fullertonin.

Mid-American-konferenssissa Teemu Suokas ja Ball State hävisivät runkosarjan viimeisessä ottelussa Toledolle 70-89 (34-38). Suokas pelasi kaksi minuuttia ja jakoi yhden syötön, mutta jäi ilman pisteitä.

Ball Staten ja Toledon osalta konferenssin lopputurnaus alkaa toisinnolla, kun kahdeksanneksi sijoittunut Ball State kohtaa lopputurnauksen ensimmäisessä ottelussa ykköseksi selvinneen Toledon.

Lähde: Basket.fi