Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

Mestarien liiga huipentuu Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen ja perjantai-iltana pelattiin välierät. Teneriffa voitti omassa välierässään Hapoel Holonin 78-71 (42-33). Salin kasvatti Mestarien liigan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätystä heittäessään kaksi onnistunutta kolkkia ja keräten kuusi pistettä. Lisäksi hän toimi pallorosvona riistäen peräti viidesti ja sai tilastoihinsa myös yhden levypallon. Sulejmanovic ei saanut tehomerkintöjä.

Manresa sen sijaan sai välierässä vastaansa saksalaisen Ludwigsburgin. Tiukan taistelun jälkeen Manresa nappasi finaalipaikan 63-55 (35-35)-voitolla. Valtonen kunnostautui korin alla kuudella levypallolla. Teneriffan ja Manresan finaali on edessä sunnuntaina.

Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä Topias Palmin Limburg United ja Okko Järven Phoenix Bryssel etenivät toiselle kierrokselle.

Limburg United oli jo ensimmäisessä ottelussa käytännössä ratkaissut jatkopaikan voittaen vieraskentällä 14 pisteellä ja sinetöi paikkansa seuraavalla kierroksella 108-84 (49-35)-voitolla. Näin Limburg United oli parempi yhteistuloksella 201-163. Palmi jäi tällä kertaa ilman tehomerkintöjä 1,5 minuutissa. Seuraavalla kierroksella Limburg kohtaa Belgian pudotuspelien puolivälierissä hävinneen joukkueen.

Phoenix Bryssel sen sijaan kävi kovan taistelun jatkopaikasta. Se oli voittanut ensimmäisen osan vieraskentällä seitsemällä pisteellä ja etumatka riitti, vaikka se hävisi toisen pelin 75-80 (37-35). Järvi kasasi tilastorivilleen kuusi pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Phoenix Bryssel saa toisella kierroksella toisen Belgian puolivälieristä pudonneen joukkueen.

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli lähellä tupla-tuplaa 17 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä, mutta Pitesti ei onnistunut varmistamaan jatkopaikkaa hävitessään Craiovalle niukasti 82-84 (33-41). Seppälä sai tilastoihinsa myös viisi levypalloa ja kolme riistoa. Ottelupari on nyt tasatilanteessa 1-1.

Saksan ProA:ssa käynnistyivät välierät. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan voitettuaan ilman Aatu Kivimäkeäkin Giants Leverkusenin niukasti 85-83 (49-34). ProA:sta nousuun ovat oikeutettuja finaaliin selvinneet joukkueet, mutta Tigers ei ole jättänyt lisenssihakemusta Bundesliigaan. Näin se ei nouse, vaikka voittaisikin välieräparin.

Lähde: Basket.fi