Nuori Susijengi taipui viikonloppuna kahteen otteeseen Tshekille. Ensin tappio tuli luvuin 78–65 ja perään 93–85.

Susijengin apuvalmentajaa Hanno Möttölää jäivät harmittamaan puolustuspään merkkausvirheet.

– Jos eilen aloitettiin ottelu hyvin, tänään huolimaton puolustuksemme yhdistyi vastustajien hyvien heittäjien loistavaan heittopäivään. Tshekin heittopäivä jatkui pitkälle kolmannelle jaksolle asti ja silloin olimme aikamoisessa pesukoneessa. Vaikka Ondrej Balvin teki itse vain kuusi pistettä, hän avasi rollauksillaan ja isolla korinaluspresenssillään vapaita kulmaheittoja rotaatiostamme, Möttölä kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Uuden energian Susijengi löysi lopulta puolustuspelaamisen kautta tauon jälkeen.

– Muutettuamme palloskriinipuolustustamme saimme heidän hyökkäystään rikottua vaihtamalla enemmän. Sitä myötä aloimme saada enemmän onnistumisia, mutta annoimme kyllä turhan paljon etumatkaa päästäksemme tappelemaan voitosta, Möttölä summaa.

Katse on tiukassa tulevassa.

– Molemmissa otteluissa saimme vähintään hyviä, ellei erinomaisia korintekopaikkoja aina, kun maltoimme pysyä liikkeessä. Puolustuspäässä teimme liian monta helppoa rotaatiovirhettä, joita ei olympiapaikasta karsivaa joukkuetta vastaan voi tehdä, Möttölä linjaa.

– Kummassakin ottelussa pelasimme 3-5 minuutin erinomaisia jaksoja, joita on hyvä lähteä tavoittelemaan läpi pelin. Kunhan nuori kaartimme saa lisää vuosia, kiloja ja kokemusta, meillä on erinomaiset edellytykset kilpailla.

Lähde: Basket.fi