Lauri Markkanen päätti viime yönä harjoituskautensa yliopistoseura Arizona Wildcatsin riveissä vahvaan voittoon Chico Statesta. Kotivoitto irtosi vaikean alun jälkeen kahdeksan pisteen erolla luvuin 78-70.

Markkanen joutui pelaamaan alussa pitkään sentterinä Dusan Risticin ajauduttua virhevaikeuksiin. Näin heittopaikat jäivät vähiin. Tästä huolimatta avauspuolisko tuotti suomalaiselle 10 pistettä vain kolmella pelitilanneheitolla.

Ottelun päätyttyä Markkanen valittiin komeasti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Suomalainen häikäisi myös kaukoheitoillaan ja kaikki kahdeksan vapaaheittoakin osui keskelle sukkaa. Markkasen tehosaldo oli lopulta huimat 21 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Tuntui hyvältä osua viimein kaaren takaa. Tiesin osaavani heittää, mutta kaksi ohiheittoa ensimmäisissä peleissä tuntuivat. Kannattajat ovat täällä uskomattomia. He odottavat minulta onnistumisia. Se ei tuota minulle paineita ja yritän vain nauttia siitä, Markkanen kommentoi seuran Youtube-kanavan haastattelussa ottelun jälkeen.

Arizonan päävalmentaja Sean Miller kehui ottelun jälkeen erityisesti Markkasen otteita korin alla.

– Lauri nappasi avauspuoliskolla vain yhden levypallon ja pelasi lähes koko puoliskon. Markkasen vahva levypallopeli toisella puoliajalla auttoi meidät voittoon. Meidän täytyy käyttää tänä vuonna se eduksemme.

Markkasen kausi käynnistyy perjantaina, kun Wildcats kohtaa Honolulussa Michigan Staten.