Pekka Salminen valitsi 30 pelaajan tiimin, joka muodostaa tämän kesän Suomen naisten koripallomaajoukkueen.

Suomen pelaajaringistä löytyykin jo monelta vuodelta tuttujen tähtipelaajien lisäksi aimo annos nuoria pelaajia, jotka kartuttavat tällä hetkellä kokemusta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa tai ovat vielä matkalle Atlantin taakse.

– Pelaajalista edustaa samalla sekä suomalaisen naiskoripallon tulevaisuutta että nykyisyyttä. Meillä löytyy samaan aikaan nykyiset runkopelaajat, joilla haetaan menestystä, Yhdysvalloissa olevat pelaajat, jotka edustavat tulevaisuutta sekä vielä nuoremmat, jotka ovat vielä matkalla Yhdysvaltoihin, naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Naisten maajoukkuepelaajille on tarjolla kesällä Open Gym -tyylinen harjoittelumahdollisuus huippuammattilaisten johdolla, kunnes heinäkuussa 24.7. alkaa virallinen maajoukkueleiritys.

– Kaikesta tärkein asia on, että parhaille suomalaisille tarjotaan mahdollisuus treenata laadukkaasti kaksi kertaa päivässä täydellä paketilla.

– Haluamme, että naisillemme maailmalla Suomi on koripallokoti. Tuttu ja turvallinen paikka, jossa heistä pidetään huolta ja annamme ymmärtää, että kuinka tärkeitä he ovat meille, Salminen kertoo.

Naarassusien päätähtäin on marraskuussa 2017 käynnistyvissä EM-karsinnoissa vuoden 2019 lopputurnaukseen, mutta sitä ennen Suomi pelaa loppukesällä sekä vieraissa että kotikamaralla maaotteluita, joista tiedotetaan myöhemmin.

– Tässä vaiheessa kesää tarkoituksena on valmistaa pelaajia, antaa mahdollisuus harjoitella ja viedä jo olemassa olevaa pelitapaa eteenpäin, mikä on ollut muovautumassa muutamien vuosien ajan. Kun heinäkuun lopussa tullaan yhteen, niin siinä vaiheessa jo harjoitellaan marraskuuta varten. Maajoukkueikkuna on lyhyt, joten pitää varmistaa, että pelitapa on uusille pelaajille jo tuttu.