Teemu Rannikko on yksi suomikoriksen suurista. Monen koripalloihmisen suu kaartui leveään hymyyn kun legenda ilmoitti palaavansa vielä kerran mukaan maajoukkueeseen. 36-vuotias Rannikko ehti olla sivussa Susijengistä jo pitkään, kunnes päätös palaamisesta syntyi.

– Aika tuttuun ympäristöön palasin. Vaati aika pitkän pohdinnan, että lähdin vielä hakemaan paikkaa, Rannikko kertoi MTV Sportille.

Suomi aloittaa EM-kisaurakkansa tänään Ranskaa vastaan – aivan kuten se teki myös edellisissä EM-kisoissa kaksi vuotta sitten. Tuo ottelu on jäänyt normaalia poikkeavammin Rannikon mieleen.

– Olin silloin studiossa Ylen kommentaattorina. Muistan hyppineeni studiossa, kun tuli käsky palata istumaan. Se oli mielenkiintoinen kokemus, Rannikko muistelee.

Ranskan tulivoiman ja vaarallisuuden tietävät kaikki. Rannikko tietää myös missä asioissa Suomen tulee tänään olla erityisen hyvä.

– Pitää puolustaa valmistavia pelejä paremmin. Esimerkiksi Ranska voi tehdä vaikka 120 pinnaa, jos emme puolusta hyvin. Tiedostamme virheet, eikä meidän tarvitse keksiä mitään uutta.

Petteri Koposen pelikunto on puhuttanut viimeiset päivät joka puolella. Rannikko ei vähättele Koposen roolin merkitystä maajoukkueessa.

– Petsku on ollut joukkueen johtohahmo jo monta vuotta. Yksi tärkeimmistä jutuista kotikisoissa on, että pystyy myös nauttimaan, Rannikko sanoo.

Suomi-Ranska tänään Helsingissä kello 20:00.

Lähde: MTV Sport