Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Loukkaantuminen vesitti Lahtisen koko kauden ja ammattilaisunelma siirtyi vuodella eteenpäin. Hän onnistui kääntämään alun pettymyksen positiiviseksi voimaksi ja palasi kentille entistä vahvempana.

-Olihan se henkisesti raskasta. Olin innoissani, että pääsisin vihdoin pelaamaan ammattilaisena, mutta sitten heti toisessa harjoituspelissä loukkaannuin. Kyllä se alkuun harmitti, mutta sen jälkeen kaikki energia meni siihen, että saan itseni täyteen kuntoon. Halusin laittaa itseni täysin sataprosenttiseen kuntoon. Haluan pelata pitkän uran enkä halunnut ottaa kuntoutuksen kanssa mitään riskiä enkä esimerkiksi etsinyt seuraa loppukaudeksi, Lahtinen avaa Koripalloliiton sivuilla.

-Aluksi se oli tietenkin raskasta, mutta oli siinä paljon positiivistakin. En ollut moneen vuoteen viettänyt aikaa Suomessa ja pääsi olemaan perheen ja kavereiden kanssa. Pitkällä tähtäimellä tästä sai lopulta paljon positiivista, Lahtinen jatkoi.

Lahtinen etsi itselleen ulkomailta joukkuetta ja sellainen löytyi lopulta Espanjasta, kun hän teki sopimuksen Sedis Basquetin kanssa. Viime kaudella kovan Espanjan liigan pudotuspeleihin selvinnyt joukkue pelaa tällä kaudella myös EuroCupia.

-Syyskuussa heillä oli tilanne, että joukkue tarvitsi uutta takapelaajaa. He tarvitsivat juuri minun kaltaistani pelaajaa. Sain sellaisen fiiliksen, että tämä voisi olla minulle hyvä juttu. Pääsen pelaamaan kovassa sarjassa ja olin valmis lähtemään uuteen haasteeseen ja päätös on vaikuttanut oikealta.

Susiladies aloitti syksyllä myös EM-karsinnat ja kahdesta ensimmäisestä ottelusta oli saldona voitto Bulgariasta sekä niukka tappio EM-välieräjoukkue Unkarille. Lahtisen mukaan maajoukkueikkuna meni joukkueelta kaikin puolin hyvin.

-Maajoukkueikkunasta jäi ihan sairaan positiiviset tunnelmat. Bulgaria-voitto oli meille tosi iso juttu ja olen ylpeä siitä miten me kasvoimme siinä pelin aikana. Meillä oli tosi lyhyt aika yhdessä ja käytimme sen optimaalisesti hyväksemme. Pelissä mietimme jokaisen tilanteen mitä voimme tehdä paremmin ja pelasimme yhdessä, Lahtinen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

-Unkaria emme voittaneet, mutta pelasimme tasaväkisen ottelun Euroopan huippujoukkuetta vastaan ja olisimme voineet voittaa. Uskon, että pystymme selviytymään vuoden 2025 kisoihin, kun jatkamme yhdessä töiden tekemistä, Lahtinen käy läpi ensimmäisen karsintaikkunan antia.

Susiladies siirtyi tänä vuonna uuteen komennukseen, kun pitkään hyvää työtä tehnyt Pekka Salminen ojensi soihdun Ilkka Palviaiselle, joka sai rinnalleen Jussi Laakson.

-Ile ja Jussi tulivat uusiksi valmentajiksi ja he toivat mukanaan oman tyylinsä ja pelitapansa. Valmennusjohto on hoitanut hommansa ja skouttaukset hyvin. Olin jo mukana universiadijoukkueessa ja siitä tämä proggis lähti kunnolla liikkeelle, Lahtinen viittaa kesän universiadeihin, jossa Suomi sijoittui historiallisesti kolmanneksi.

Vaikka Lahtisen katse on tiukasti meneillään olevissa EM-karsinnoissa, niin neljän vuoden päässä siintävät myös kotikisat. Ennen niitä Lahtinen haluaa kuitenkin johdattaa joukkueen kahden vuoden päästä pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

-On hieno asia, että neljän vuoden päästä meitä odottavat kotikisat, mutta oma keskittymiseni on vielä näissä vuoden 2025 kisoissa. Haluan päästä niihin kisoihin eikä silloin tulisi mitään sanomista, että saimme EM-paikan järjestäjämaana. Silloin olisimme myös kotikisoissa entistä parempia.

Susiladies porskuttaa tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa ja nuorehkon joukkueen parhaat vuodet ovat vielä edessä. Pelaaminen kotiyleisön edessä arvokisoissa on kenen tahansa pelaajan unelma eikä Lahtinen ole poikkeus.

-On tosi siistiä, että pääsemme pelaamaan EM-kisoja kotona. On kunnia pukea Suomi-paita päälle kotikisoissa ja kotiyleisön edessä. Ei niitä montaa pelaajaa ole, jotka ovat päässeet pelaamaan arvokisoja kotiyleisön edessä. Se on varmasti jokaisen pelaajan unelma. Täytyy olla tosi kiitollinen heille, jotka tekivät töitä kisojen saamiseksi Suomeen ja iso arvostus heitä kohtaan, Lahtinen kiittelee.

Lähde: Basket.fi