Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n suomalaisista naispelaajista viikonlopun parhaaseen suoritukseen ylsi Lotta-Maj Lahtinen, joka pussitti 22 pistettä Georgia Techille. Myös Nina Augustin ja Elina Arike heittivät kaksinumeroiset pistelukemat.

Lotta-Maj Lahtinen oli kentän pistekuningatar 22 pisteellä, mutta Georgia Techin seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi Wake Forestin käsittelyssä 61-52 (24-26) Atlantic Coast -konferenssissa. Wake Forest nappasi tahtipuikon kolmannella neljänneksellä, minkä jälkeen Georgia Tech ei enää päässyt kahta pistettä lähemmäksi.

Lahtinen pelasi kymmentä sekuntia vajaat 39 minuuttia tilastoiden 22 pisteen lisäksi viisi levypalloa ja yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä. Lahtinen pussitti pelitilanneheittonsa 9/17, joista kolmoset 4/8.

Horizon League -konferenssissa Nina Augustin ja Robert Morris hävisi viikonloppuna kahdesti Oaklandille. Perjantain kamppailussa Oakland oli parempi loppulukemin 71-83 (40-44). Augustin oli yksi Robert Morrisin kantavista voimista 13 pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla 28 minuutissa.

Lauantaina Oakland voitti toistamiseen Robert Morrisin, tällä kertaa voittolukemin 77-84 (28-44). Augustin pelasi 18 minuuttia tilastoiden kolme pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Elina Arike ja UTEP kohensivat asemiaan C-USA:ssa läntisen lohkon toisena, kun UTEP voitti viikonloppuna UAB:n kahdesti. Perjantaina Arike ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin toista kertaa tulokaskaudellaan, kun UTEP voitti UAB:n 53-74 (33-34).

Arike oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa vääntäen nimiinsä 14 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston 23 minuutissa. Arike teki pisteensä tehokkaasti heittäen kakkosensa 7/10.

Lauantaina UTEP joutui tiukoille, kun UAB kaatui vasta jatkoajan jälkeen 64-68 (32-38, 60-60). Arike pelasi kymmenen minuuttia tilastoiden levypallon ja syötön, mutta jääden ilman pisteitä.

America East -konferenssissa Anna Kahelin ja Maine voittivat kahdesti UMass Lowellin viikonloppuna. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa lauantaina Maine voitti lukemin 49-81 (26-39). Kahelin pelasi vaihdosta kymmenen minuuttia kirjaten kolme pistettä ja yhden levypallon.

Sunnuntaina Maine joutui tiukemmille, mutta UMass kaatui loppuhetkien puolustusesityksillä 51-53 (26-30). Kahelin jakoi yhden syötön, mutta jäi pisteittä kolmessa minuutissa.

Maine on voittanut nyt yhdeksän peliä putkeen.

Marika Korpinen ja George Mason kärsivät kymmenennen peräkkäisen tappionsa, kun Atlantic 10 -konferenssin matsissa Rhode Island veti pidemmän korren 27-63 (9-38). Korpinen pelasi aloitusviisikossa 26 minuuttia ja tilastoi levypallon, syötön ja riiston, mutta jääden pisteittä.

Peräti yksitoista ottelua putkeen voittaneet Libertyn ja Nenna Lindströmin voittoputki katkaistiin, kun North Florida oli etevämpi lauantaina 80-85 (33-41). Lindström jäi pisteittä kuudessa peliminuutissa.

Sunnuntain uusintaottelu ei vienyt Libertyä takaisin voittokantaan, kun North Florida voitti toistamiseen 67-68 (38-32). Lindström ei pelannut ottelussa.

WAC:ssa Venla Varis ja Grand Canyon nappasivat kaksi voittoa viikonloppuna, kun Grand Canyon päihitti kahdesti UTRGV:n. Ensimmäisessä kohtaamisessa Grand Canyon oli parempi 55-77 (24-42). Varis pelasi penkiltä 13 minuuttia, joiden aikana tilastoi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Sunnuntaina Grand Canyon voitti toistamiseen, tällä kertaa niukemmin 73-83 (39-33). Varis jäi ilman tilastomerkintöjä neljässä minuutissa.

Kia Vaalavirta ja San Francisco voittivat West Coast -konferenssissa kuudennen peräkkäisenä, kun San Francisco kaatoi Pacificin 67-75 (29-37). Vaalavirta jäi pisteittä kolmessa peliminuutissa.

Sini Mäkelän edustama Manhattan College voitti konferenssin ulkopuolisessa ottelussa Saint Peter’sin 70-75 (24-31). Mäkelä jäi pisteittä kahdessa minuutissa.

Lähde: Basket.fi