Susijengin laitahyökkääjän Carl Lindbomin, 25, ura jatkuu Liettuassa. Myös Koripalloliiton sivuilla vahvistettiin aiemmin torstaina tullut tieto siitä, että Lindbom siirtyy maan pääsarjajoukkue Juventus Utenosin riveihin. Utenos kertoi siirrosta torstainaamuna sivuillaan.

Nousujohteisen kesän jälkeen Lindbomin ensisijainen tähtäin oli löytää tulevan kauden pelipaikka Suomen ulkopuolelta.

– En ollut tänä kesänä edes tehnyt Suomen sopimusta ulkomaanpykälällä, vaan päätin katsoa ulkomaan korttini loppuun asti. Viikko sitten tuli sopiva sopimuspaketti pöytään, ja agentin kanssa laitettiin allekirjoitukset paperiin keskiviikkona, Lindbom sanoi Koripalloliiton sivuilla.

Juventus Utenos eteni viime kaudella Liettuan pääsarjassa puolivälieriin. Tulevalla kaudella joukkue tavoittelee paikkaa myös kansainvälisillä kentillä, kun se karsii FIBA:n Mestarien liigaan.

– Tiedän vielä vähänlaisesti kohteesta. Kaupunki sijaitsee lähellä Anyksciaita, josta on paljon hyviä muistoja junnuvuosilta, Lindbom naurahtaa.

– Pelaajistosta tuttu kaveri entuudestaan on Jonte Flowers, joka pelasi Katajassa muutama vuosi sitten.

Lindbomin odotetaan tuovan joukkueeseen vahvuuksiensa mukaisesti heitto- ja levypallovoimaa, ja 25-vuotias laituri on valmis vastaamaan huutoon.

– Olen pitkään odottanut mahdollisuuttani päästä näyttämään taitojani täysammattilaisena ulkomailla ja uskon tämän olevan seuraava kehitysaskel urallani.

Parhaillaan Lindbom on Susijengin mukana. Suomi pelaa lauantaina Turkissa Italiaa vastaan koripallon EM-kisojen neljännesvälierässä.