Susijengin valmistavat maaottelut jatkuvat keskiviikkona ja torstaina, jolloin Liettua haastaa suomalaisvieraansa painiin NBA-jättiensä Domantas Saboniksen ja Jonas Valanciunaksen johdolla. Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Hanno Möttölä korostaa, että Liettualla on paljon muitakin aseita arsenaalissaan kuin koko.

211-senttinen Sabonis ja 213-senttinen Valanciunas muodostavat Liettuan tämän hetken ylivoimaisen voimakaksikon, mutta vuoden 2015 EM-hopeamitalistin arsenaalissa on paljon muutakin kuin perinteistä kokoon perustuvaa voimakoripalloa.

Koripallo on Liettuassa kansallislajin asemassa ja tuttua on, että niin takapelaajat kuin isotkin miehet ovat monipuolisia pelaajia, joiden taito-ominaisuudet ja kyky toteuttaa pelisuunnitelmaa joukkueena ovat kohdillaan.

-Liettua pelaa sekoitusta perinteisestä voimakoriksesta useine skriini-actioneineen ja modernista miehen ja pallon liikkeeseen perustuvasta pelityylistä, Hanno Möttölä kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

-Palloa pelataan Sabonikselle ja Valanciunasille lähelle koria, josta isot pojat pyrkivät hyödyntämään valtavaa kokoaan 1-1-tilanteissa. Ulkopelipaikoilla laiturit ja takamiehet juoksevat kenttää aina, kun sille aukeaa mahdollisuus. Lisäksi liettualaiset ovat loistavia hyökkäyslevypalloissa.

Möttölän mukaan Liettua on erityisen vaarallinen päästessään vauhtiin ns. ”drive and kick”-pelaamisessaan, jossa haastetaan puolustajia kolmen pisteen kaarella, syötöt napsahtavat terävästi omille ja pallottomat pelaajat liikkuvat.

-Tätä rallia meidän ei pidä antaa heidän saada päälle, varsinkin, kun korin alle on parkkeerannut pari NBA:n huipputason isoa. Muuten tulee hikiset iltapuhteet.

Lähde: Basket.fi