Suomen naisten maajoukkue hävisi torstaina toisen kerran Liettualle Hyvinkään Martinhallissa pelatuissa tuplamaaotteluissa. Naarassudet pysyi liettualaisten mukana puoliaikaan asti syöttöpelillään ja tulikuumalla heittämisellään, mutta pitkän tauon jälkeen Liettua repäisi ratkaisevan eron ja marssi 74-91 (42-42) -voittoon.

Eilen isokokoisen Liettuan kanssa levypallopelaamisessa tuskaillut Suomi paransi irtopallokamppailua huomattavasti sulkien paria metriä lähentelevät liettualaissentterit pois korin läheisyydestä ja rynnien pää edelle hyökkäyslevypalloihin. Samalla Naarassusien hyökkäyksessä pallo soljui mallikkaasti pelaajalta toiselle rakentaen laadukkaita heittopaikkoja.

Ensimmäisen puoliajan aikana kumpikaan joukkue ei saanut irtiottoa. Liettua luotti vahvasti ripeisiin vastahyökkäyksiin, sisäpelaamiseensa ja Santa Okockyten (20/3/6 syöttöä) raakaan taitoon, kun taas Naarassudet rankaisivat 7/15 kolmen pisteen kaaren takaa.

Vielä puoliajalla Suomi oli tasoissa 42-42, mutta kolmas neljännes oli Liettuan, kun Gintare Petronyte (19/6) dominoi korin alustaa puoliajan alkumetrit. Siitä, mihin Petronyte jäi, sentterikollega Egle Siksniute (11/5) jatkoi ja Liettua karkasi kaksinumeroiseen johtoon. Päätösneljänneksellä Roosa Lehtoranta ja Vilma Kesänen toivat kaukoheittovoimallaan Suomelle toivoa, mutta Egle Sulciute (11/5) heitti koreja läheltä ja kaukaa pitäen Liettuan keulilla loppuun asti.

Taru Tuukkanen oli jälleen Suomen tehokärki näyttäen kaiken osaamisensa 18 pisteen, 12 levypallon ja 4 syötön muodossa. Suomen muihin onnistujiin kuului älykkäästi liikkunut ja juonikkaita sisäliikkeitä esitellyt Annika Holopainen (11/2) sekä kolme kolmosta naiseen heittäneet Roosa Lehtoranta (9/1/4 syöttöä) ja Vilma Kesänen (9/1/7 syöttöä).

– Kärsimme siitä, että emme olleet tarpeeksi tasaisia. Opettelemme pelaamaan isoja joukkueita vastaan, joita meille tulee vastaan EM-karsinnoissa. Ikävä kyllä samalla sekunnilla, kun väsymme, niin emme enää jaksa liikuttaa palloa ja puolustaa meidän tavalla, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

– Ajoittain olimme erinomaisia, mutta tasaisuus jäi puuttumaan ja siksi hävisimme pelin.

Eilen murskalukemin levypallokamppailun hävinnyt Suomi paransi levypalloissa, kun Liettua vei irtopallot lievästi 37-40. Naarassudet jakoivat 23 syöttöä löytäen heittoja erityisesti kolmen pisteen kaaren takaa: Suomi pisti ilmaan 32 kolmosta, joista sisään upposi 13 (37%).

– Levypallot olivat isoin juttu tähän peliin ja hävisimme ne vain kolmella. Paransimme, mutta emme riittävästi. Heitimme myös enemmän kolmosia kuin kakkosia. Toisaalta heitimme myös kolmoset paremmalla prosentilla, Tuukkanen kiteytti.

Naarassudet matkustavat tänään perjantaina Tshekkiin pelaamaan kaksi ottelua Tshekin universiadijoukkuetta vastaan viikonlopun aikana.