Liettua antoi Susijengille täyden 40 minuutin oppitunnin kansainvälisen koripallon lainalaisuuksista, kun joukkueet kohtasivat toiseen kertaan kahdessa illassa. Liettua rynnisti 213-senttisen Jonas Valanciunasin onnistumiset moottorinaan 25–1-johtoon ja rymisteli ottelusta 87–52 (51–24) -murskavoiton.

New Orleans Pelicansia NBA:ssa edustava Valanciunas takoi peliin alkutahdit nuijimalla korin alta kymmenen pistettä ja kauhomalla leipälapion kokoisilla käsillään kuusi levypalloa vain runsaassa kolmessa minuutissa.

Liettua kävi Susijengin pelinrakennusosastoon koko kentän pallonpaineella, joka sai vierashyökkäyksen sakkaamaan. Susijengi kalisutti ensimmäiset yksitoista pelitilanneheittoyritystään rautoihin ja huomasi Liettuan karanneen mykistävään 25–1-johtoon, kun peli oli vanhennut kahdeksan minuuttia.

Susijengi sai Henri Kantosen hyppyheitolla kuparisen rikki ja sai jähmetettyä kotijohdon 20 pisteeseen runsaan kymmenen minuutin ajaksi, kunnes virhevaikeuksien kurmoottamat vieraat alkoivat taipua taas. Heti pitkän tauon jälkeen Liettuan NBA-tornikaksikko Valanciunas-Domantas Sabonis otti ohjat ja jyräsi kotijohdon parhaimmillaan 44 pisteeseen.

Jos torstai-illasta hakee hyviä puolia, voidaan ottelua pitää ainakin 40 minuutin oppituntina kansainvälisestä joukkuepuolustuksesta ja Euroopan huipputason koripallopelaamisesta. Liettua kiskoi levypallot nimiinsä 43–25 ja pakotti Susijengin 17 pallonmenetykseen, joista leijonanosa jo ennen taukoa.

Sinivalkoisten pistekärjeksi taas kohonnut Olivier Nkamhoua (12/4) teki voitavansa Valanciunaksen peittona ja sai muutaman onnistumisen myös hyökkäyspäässä, Shawn Huff (7/3) säkitti leipäheittojaan varmuudella. Takakentällä Henri Kantonen (2/2/3 syöttöä) ja Perttu Blomgren (0/0) osoittivat hetkittäin itsevarmuuttaan ja Edon Maxhuni (4/3/3 syöttöä) selviytyi Liettuan pallonpaineessa kelvollisesti.

Susijengi pelaa MM-jatkokarsintoihin ja EM-kisoihin valmistavan maaottelunsa torstaina 18.8. Jyväskylässä, jolloin vastaan asettuu Ukraina.

Lähde: Basket.fi