Lauri Markkasen Arizonan yliopisto hävisi legendaariselle UCLA:lle Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Arizonan viiden ottelun voittoputki katkesi kirvelevällä 72-77 (43-39) -tappiolla Markkasen tehtaillessa 10 pistettä ja 5 levypalloa.

Ahnaasti hyökkäyslevypalloja napsinut UCLA oli niskan päällä viimeisellä minuutilla, kun Markkasen vapaaheitot kavensivat eron kolmen pisteen päähän 75-72, kun peliaikaa oli jäljellä enää 29 sekuntia. UCLA heitti kahdesta vapaaheitosta toisen ja Arizona sai vielä mahdollisuuden tasoittaa pelin, mutta heitto jäi vajaaksi.

Markkanen pelasi neljän virheen rasittamana 30 minuuttia heittäen 10 pistettä (2p 4/8, 3p 0/3, 1p 2/2) ja kahmien 5 puolustuslevypalloa.

Tappiosta huolimatta Arizona on edelleen Pac-12-konferenssin kärkipaikalla, kun UCLA-tappio oli vasta ”Wildcatsin” toinen konferenssin muita joukkueita vastaan. Koko kaudella Arizona on voittanut 26 peliä ja hävinnyt neljä.

UCLA on miesten yliopistokoripallon kaikkien aikojen menestynein yliopisto 11 mestaruudella.
Remu Raitasen San Franciscon yliopisto voitti runkosarjansa viimeisen ottelun Pepperdineä vastaan 76-65 (39-33). Raitanen ansaitsi peliaikaa 21 minuuttia säkittäen 3 pistettä, noukkien 5 levypalloa ja riistäen kerran.

San Francisco on voittanut tällä kaudella 20 ottelua ja hävinnyt 11. WCC-konferenssin lopputurnaukseen San Francisco lähtee viidenneltä sijalta ja kohtaa joko BYU:n tai Santa Claran lopputurnauksen puolivälierissä ensi viikonloppuna.

Fiifi Aidoon Grand Canyon selätti kotikentällään UMKC:n loppunumeroin 84-77 (44-344). Aidoo jäi ilman tilastomerkintöjä kolmessa peliminuutissa.
Lähde: Koripalloliiton tiedote