Lauri Markkasen vahva vire sai jatkoa, kun Arizona Wildcats yllätti NCAA-liigassa vieraissa Los Angelesissa Yhdysvaltojen kolmanneksi parhaaksi rankatun UCLA:n yliopiston. Wildcats esitti kovatasoisessa kamppailussa kauden parasta hyökkäyspeliään ja vei pisteet kotiin luvuin 96-85.

Markkanen naulasi jälleen 32 minuutin peliajalla 18 pistettä. Suomalaislaituri heitti kymmenestä yrityksestään vain neljä ohi.

Markkanen pelasi pisteistään huolimatta myös paljon pallottomana. Nuorukainen ei sohinut heittojaan ympäriinsä vaan odotti rauhassa hyviä paikkoja. Tilastoihin merkittiin myös seitsemän levypalloa.

Myös Markkasen kilpakumppanilla UCLA:n Lonzo Ballilla oli mainio heittopäivä. Ensi kesän varaustilaisuuden ennakkosuosikkeihin kuuluva takamies keräsi 24 pistettä heittämällä 15 yrityksestä vain viisi heittoa ohi. Ballin tilastoihin kertyi myös kuusi levypalloa ja kahdeksan korisyöttöä.

Markkasen ja Ballin otteita oli seuraamassa myös Los Angeles Lakers ja UCLA-legenda Kareem Abdul Jabbar. Arizona kasvatti voittoputkensa jo 12 otteluun.