Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 18:tta kertaa, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat. Ykkössijan nappasi Susijengin paidassa loisto-otteita esittänyt ja NBA:n All star -ottelussa ihastuttanut Lauri Markkanen.

Markkanen nakutti 27,9 pistettä per peli Susijengin riveissä kesän EM-kisoissa, kun Susijengi sijoittui seitsemänneksi. NBA-kausi Utah Jazzissa on sujunut upeasti: All star -aloitusviisikon paikan napannut Markkanen on tällä kaudella tilastoinut keskiarvoikseen 25,4 pistettä, 8,5 levypalloa ja 1,8 koriin johtanutta syöttöä.

Markkasen nousu Sponsor Insightin listan kärkeen on ollut nopea. Vuonna 2017 hän oli sijalla 44 ja viime vuonnakin vielä sijalla 18.

Suosikkiurheilijoiden kärki on tänä vuonna poikkeuksellinen. Minkään palloilulajin edustaja ei ole aikaisemmin ollut listan kärjessä kyseisen tutkimuksen historiassa.

Suomalaisten naisten keskuudessa suosituimmat aktiiviurheilijat ovat Iivo Niskanen ja Lauri Markkanen. Miesten keskuudessa Lauri Markkanen on suosituin ja Kalle Rovanperä sijalla kaksi.

Lähde: Basket.fi