Jyväskylän seudulla on järjestetty kuluneella kaudella Lauri Markkasen nimeä kantavaa koriskoulua. Mukana yhteistyössä on ollut kuusi koripalloseuraa: JBA, HoNsU, Säynätsalon Riento, Laukaan Urheilijat, Äänekosken Huima ja Muuramen Urheilijat. Yhteensä kauden aikana koriksen alkeita pääsi opettelemaan reilu 400 lasta viikoittain järjestetyissä 12 eri ryhmässä. Halukkaita olisi ollut enemmänkin.

Sunnuntaina 15.4. oli luvassa Lauri Markkasen Koriskoulun kevään päättävä sisäinen turnaus, johon osallistui 220 pelaajaa. Aamusta kentillä viilettivät koriskoulun nuorimmat 5-6 vuotiaat ja iltapäivällä kentät ottivat haltuun taas vanhemmat 7-9 vuotiaat juniorit.

Päivän kohokohta koettiin, kun odotettu vieras saapui paikalle. Koriskoulun kummipelaaja Lauri Markkanen asteli sisään Killerin liikuntatilaan ”Lauri, Lauri, Lauri…” yhteishuudon saattelemana. Koriskoululaiset pääsivät yhteiskuvaan Markkasen kanssa ja myös nimmareita jonotettiin innokkaina.

– Onhan tämä hienoa, kun näin moni on innostunut koriksesta ja mahtavaa nähdä innokkaita junnuja täällä, kertoo Markkanen Koripalloliiton sivuilla.

– Tärkeintä on pitää hauskaa. Sain koriksen parista paljon kavereita ja yhdessä nautittiin pelaamisesta. Toivottavasti näilläkin on ollut täällä hauskaa, toteaa Markkanen.

Lähde: Basket.fi