NBA-seura Chicago Bullsin kanssa tulokassopimuksen solminut Lauri Markkanen lensi Yhdysvalloista sunnuntaina Tukholmaan tapaamaan veljeään, ruotsalaisen jalkapalloseura AIK:n hyökkääjää Eero Markkasta, ja eteni tiistaina jatkolennolla Suomeen.

Jo ensimmäisenä päivänään kotimaan kamaralla HoNsUn kasvatti otti suunnakseen Susijengin harjoitukset, joissa hän seurasi kentän laidalta tarkalla silmällä maajoukkuetovereidensa edesottamuksia.

– Saan harjoitella ja pelata joukkueen kanssa neljä viikkoa ennen EM-kisojen alkua, eli 3. elokuuta alkaen. Vaikka en voi vielä pelata perjantaina White vs. Blue -tapahtumassa, on kiva päästä fiilistelemään tunnelmaa upeiden faniemme edessä, Lauri Markkanen hymyili.

Markkanen nousi kertaheitolla otsikoihin viime kesänä viemällä 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen pistekuninkuuden ja lyömällä itsensä läpi Susijengissä joukkueen parhaana pistemiehenä.

Viimeinen vuosi on ollut Markkaselle paraatimarssia kansainväliseen koripallotähteyteen: erinomainen kausi USA:n yliopistoliiga NCAA:n Arizonassa, kesän 2017 NBA:n varaustilaisuuden seitsemäs varaus sekä tulokassopimus Chicago Bullsin kanssa. Nyt Markkasella on mahdollisuus jatkaa ”suoraansa” esiintymällä EM-kotikisoissa suomalaisyleisön edessä.

– Kiva päästä harjoitusryhmään mukaan ja nyt täytyy tehdä riittävästi työtä, että pääsee kisajengiin, Markkanen totesi nöyränä.

– Olin jo vuonna 2014 Bilbaon MM-kisoissa fanittamassa Susijengiä, ja se oli jo faninakin aivan huikea kokemus. Tästä on tulossa ihan ainutlaatuinen kesä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.