Viisi kertaa San Antonion Spursin NBA:n mestaruuteen luotsannut Gregg Popovich oli vaikuttunut Lauri Markkasen esityksestä joukkueiden kohtaamisessa.

Popovich luotsasi joukkonsa voittoon lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Chicagossa, kun Bulls kaatui Spursin edessä kotiluvuin 87-77. Yksi rookie-pelaaja Bullsin riveissä herätti kokeneen mestariluotsin kiinnostuksen.

– Hän on ihmeellinen pelaaja. Hän on aggressiivinen ja hän on fiksu pelaaja. Lisäksi hän on hyvä heittäjä. Hänestä tulee koko ajan parempi ja parempi, kun oppii lisää, hehkutti Popovich Bullsin suomalaispeluria.

Markkasen alku Bullsissa on ollut vakuuttava. Sitten vuoden 1983 lähtien Bulls-paidassa tupla-tuplaan uransa kahdessa ensimmäisessä NBA-pelissä on pystynyt Markkasen lisäksi vain kaksi muuta pelaajaa Bulls-paidassa. Luol Deng ja Andres Nocioni, jotka onnistuivat siinä marraskuussa 2004.

Markkanen on nyt tehnyt myös 30 pistettä kahteen ensimmäiseen otteluunsa Bulls-paidassa. Avausviisikon tulokaspelaajista Chicagossa vain legendaarisella Michael Jordanilla on ollut parempi alku NBA-uraansa, kun katsotaan vuodesta 1983 eteenpäin. Jordan upotti tulokaskaudellaan 1983–1984 peräti 37 pistettä kahteen ensimmäiseen NBA-otteluunsa.

 

Lähde: YLE Urheilu