Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

Strasbourg hävisi jatkolohkossa kolme ensimmäistä otteluaan ja sen taival näytti olevan jo ohi Mestarien liigassa, mutta ranskalaisjoukkue voitti kolme viimeistä otteluaan ja puristi itsensä kahdeksan parhaan joukkoon. Viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa kaatui Türk Telekom 91-81 (45-42). Strasbourg sijoittui lohkossa toiseksi ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Teneriffa varmisti lohkovoiton murskaamalla päätösottelussa San Pablo Burgosin 89-60 (41-27). Molemmat joukkueet olivat jo varmistaneet paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ennen ottelua. Sasu Salin pelasi viisi minuuttia ja ehti heittää neljä pistettä, napata levypallon ja antaa yhden syötön. Emir Sulejmanovic oli Teneriffan paras pistemies 12 pisteen saldolla ja esiintyi muutenkin vahvasti kahdeksan levypallon, riiston ja torjunnan tilastoilla.

VEF Riian urakka Mestarien liigassa päättyi 58-64 (20-34)-tappioon Igokealle. Alexander Madsen sai tilastoihinsa neljä pistettä, kuusi levypalloa, syötön ja kaksi torjuntaa. VEF Riika hävisi kaikki ottelunsa jatkolohkossa.

Ranskan ProB:ssä Carl Lindbom jäi ilman pisteitä, kun Antibes hävisi niukasti Fos-sur-Merin vieraana jatkoajan jälkeen 92-97 (84-84, 40-47). Lindbomin tilastoihin kirjattiin 18 minuutissa levypallo ja riisto.

Ilari Seppälän ja Henri Kantosen Aix-Maurienne hävisi Denainille 66-73 (32-36). Seppälä heitti kuusi pistettä, nappasi levypallon ja antoi kolme syöttöä. Kantosen riville merkittiin viisi pistettä, yksi levypallo, kaksi syöttöä ja kolme riistoa.

Joonas Lehtorannan vahva startti Hollannissa sai jatkoa, kun hän tilastoi 18 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa, mutta Rotterdam taipui Heroes Den Boschin vieraana 79-83 (27-32). Feyenoord on ylemmässä loppusarjassa kuudentena.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim vankisti asemiaan sarjavitosena voittamalla Bonnin 91-88 (40-47). Samalla Crailsheim varmisti ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana pudotuspelipaikan.

Lähde: Basket.fi