Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on yhtä hymyä kysyttäessä kuusitoista maaottelua ja useita kotimaisia ja kansainvälisiä leirityksiä kattaneesta susikesästä 2022.

-EM-turnaus oli hieno ja historiallinen tapahtuma sinänsä, mutta mieluummin kiinnittäisin katseen kesään kokonaisuudessaan, Tuovi miettii Koripalloliiton sivuilla.

-Aloitimme kesän onnistuneesti kesä-heinäkuun MM-karsinnoilla, jonka päätteeksi saimme pelaajille parin viikon huilin ja onnistuneen valmistautumisjakson, vaikka esimerkiksi Liettua-otteluiden tulokset eivät niin mairittelevia olleetkaan. Uskoimme siihen, että kun harjoittelemme hyvin, olemme parhaassa iskussa elokuun lopun MM-karsinnoissa ja syyskuun EM-kisoissa, ja se kantoi aika pitkälle.

Susijengin kuntohuippu osui oikeaan aikaan. Joukkue voitti molemmat elokuun lopun MM-jatkokarsintaotteluistaan kuitaten ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena paikkansa ensi syksyn Aasian MM-kisoissa. Sen jälkeen joukkue nappasi Prahan ja Berliinin seitsemästä EM-kisaottelusta neljä voittoa ja eteni EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon ensi kerran sitten kesän 1967.

-Susijengi oli yksi kovakuntoisimmista joukkueista koko EM-turnauksessa. Kaikki kaksitoista pelaajaa viimeisteli turnauksen, mikä on poikkeuksellista meidän turnaushistoriastamme. Siitä kuuluu kiitos koko staffillemme aina ”paskasakista” (huoltaja, lääkäri, fysioterapeutti, osteopaati) Jussi Hirvoseen (kuntoharjoittelusta vastaava valmentaja).

Lähde: Basket.fi