Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ja Alexander Madsenin joukkue VEF Riika ottivat tärkeät voitot Mestarien liigassa.

VEF Riika otti yhteen Rytas Vilnan kanssa Baltian paikallispelissä ja VEF Riika lähti kotimatkalle maukas 85-81 (42-45)-voitto mukanaan. Madsen tilastoi tehokkaasti 14 pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja kaksi torjuntaa.

Tuovin Strasbourg nappasi kotonaan selvän 77-57 (36-34)-voiton kreikkalaisesta Peristeristä. Lohkovaiheesta on pelattu nyt ensimmäinen kierros ja Strasbourg sekä Riika jakavat lohkon kärkipaikkaa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim voitti avauskierrokselta siirretyssä ottelussa Niners Chemnitzin 88-76 (39-32). Merlinsillä on neljä voittoa ja yksi tappio.

Itävallan liigassa Daniel Dolenc palasi pelikentille ja Swans Gmunden voitti kärkiottelussa Klosterneuburg Dukesin 97-84 (53-41). Dolenc kirjautti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön. Voiton myötä Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans nousi sarjakärkeen seitsemän voiton ja kolmen tappion saldolla.

Lähde: Basket.fi