Ranskan ProA-liiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna. Lassi Tuovi teki kesällä valmentajasopimuksen Gravelines-Dunkerquen kanssa.

Susijengin valmentajatiimiin kuuluva Tuovi vaihtoi viime kauden päätteeksi Ranskassa Strasbourgin Gravelines-Dunkerquenin joukkueeseen. Hän käväisi kesällä tutustumassa uuteen työympäristöönsä eikä ehtinyt juuri hengähtää kiireisen maajoukkuekesän jälkeen Tuovi, vaan suuntasi heti Ranskaan Susijengin EM-taipaleen päätyttyä.

– Homma on maistunut hyvälle ja tulin tänne Istanbulista suoraan. Siitä oli iso apu, että piipahdin täällä jo kesällä pistämässä pre-seasonin käyntiin, kun jätin maajoukkueen Tshekin ja Italian leirit väliin. Nyt on haettu vähän rytmiä ja olen hyvin päässyt sisään, Tuovi kertoo Basket.fille.

Tuovin houkutteli Gravelinesiin Julien Mahé, joka nousi apuvalmentajan paikalta uudeksi päävalmentajaksi pitkään joukkuetta luotsanneen Christian Monschaun tilalle. Tuovi on päässyt nopeasti Mahén kanssa samalle aaltopituudelle.

– Meillä synkkasi jo silloin keväällä hyvin ja on tärkeä päästä heti sisälle ja saada tavat tutuiksi. Nyt on päästy enemmän arkeen ja roolit selkiytyvät ja muokkautuvat varmasti, mutta kaikki vaikuttaa ihan mukavalta. Mielenkiinnolla ja innoissani odotan kautta.

Viime kaudella Gravelines-Dunkerque jäi pudotuspelien ulkopuolelle ollen runkosarjassa yhdeksäs. Joukkue on uudistunut kovasti täksi kaudeksi ja Tuovi katsoo luottavaisena kohti seuran uutta aikaa.

– Meillä on kilpailukykyinen joukkue rakennettu ja budjettimme on sarjan parempaa puoliskoa. Saimme joukkueeseen sarjan viime kauden MVP:n DJ Cooperin ja se oli tietenkin meille iso juttu.

Ranskan liigassa pelataan kesken kauden Leaders Cup, johon selviävät runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Leaders Cup onkin Tuovin papereissa ensimmäisenä tavoitteena, jonka jälkeen katseet siirretään kevään pudotuspeleihin.

– Meidän on pystyttävä voittamaan jo syksyllä pelejä ja odotukset ovat suuret. Leaders Cupiin pääsy on yksi tavoite ja sinne päästäkseen on jo syksyllä otettava voittoja eikä keskittyä pelkästään olemaan keväällä parhaimmillaan, Tuovi muistuttaa.

 

Lähde: Basket.fi