Susijengi valmistautuu täyttä häkää EM-kisojen ensimmäiseen otteluun Ranskaa vastaan. Pelissä on vielä tekemistä.

Suomen kisoihin valmistavat maaottelut eivät sujuneet täysin suunnitellusti. Yksi syy oli varmasti loukkaantumisesta toipuvan Petteri Koposen puuttuminen parketilta.

Ennen Ranska-ottelua on edessä vielä kenraali. Suomi kohtaa perjantaina 25.8. Venäjän Helsingissä. Kisa-avaus on edessä torstaina 31.8. Susijengin valmennusryhmään kuuluva Jukka Toijala mietti pitkään, kun häneltä udeltiin kuka voisi olla näiden kisojen suomalaisyllättäjä.

Sasu Salin otti viime kisoissa omassa tekemisessään askeleen eteenpäin. Meillä on ollut nyt parin viikon leirityksellä 15 pelaajaa ja on vaikea sanoa voisiko kenenkään onnistuminen tulla varsinaisesti yllätyksenä. Kaikilla on potentiaalia tehdä se, Toijala aprikoi.

Suomen tavoite on tietysti selviytyä alkulohkosta eteenpäin.

– Se on realistista. Jatkopaikka saattaa olla mahdollinen kahdella voitolla, kolmella se on varmaa. Ei meidän kuitenkaan auta edetä kuin päivä kerrallaan. Ehkä yllättäjämme voisivatkin olla vaikka kokeneet Teemu Rannikko tai Jamar Wilson? Pelijärjestelmä on sellainen, että vanhat papat voivat huilia, luotsi nauraa.