Koripalloliiton tulospalvelusivuilla tulee jatkossa näkymään live-tapahtumaseuranta kaikkien 16-vuotiaiden ja sitä vanhempien niin kilpa- kuin harrastesarjoissa.

Lisäksi näkyville tulee 16-vuotiaiden ja vanhempien sarjoista ottelukohtainen koonti, jossa näkyvillä ottelun pöytäkirjassa olleet pelaajat piste- ja virhemerkintöineen, sekä joukkuekohtainen kokoonpano edustuskelpoisten/lisenssin omaavien osalta.

Live-seurannan lisäksi kaikki kauden aiemmat ottelut ovat näkyvissä takautuvasti entistä yksityiskohtaisemmin.

Alle 16-vuotiaiden sarjoissa tätä pelaajakohtaista seurantaa tai tilastointia ei näytetä, kuten ei alle 16-vuotiaiden valtakunnallisten pelien liveä tai tilastointiakaan ole tarjolla.

Digitaalisen ottelupöytäkirja eSCO:n ja sarjanhallintajärjestelmä eLSA:n integraatio mahdollistaa datan esittämisen. Kyseiset palvelut ovat viime vuosina tulleet seurojen, joukkueiden ja erotuomareiden arkeen helpottavana apukätenä.

– Olemme viime vuosina Koripalloliitossa vahvasti panostaneet digitalisaation ja uusien järjestelmien tarjoamiin mahdollisuuksiin. Koripallossa tilastot ja otteluiden seuranta muualtakin kuin paikan päältä ovat usein keskusteluiden keskiössä, joten on hienoa, että pystymme tarjoamaan seuraajille entistä kattavammat raportit otteluista ja mahdollisuuden monipuoliseen virtuaaliseurantaan, kommentoi Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg Koripalloliiton verkkosivuilla.

Lähde: Basket.fi