Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lapuan Kobrien päävalmentaja Ville Turjalle 500 euron suuruisen sakkorangaistuksen

Turjalle tuomittiin kaksi teknistä virhettä ja hänet erotettiin 4.12. pelatusta Kobrat-Pyrintö-ottelusta, kun hän käyttäytyi aggressiivisesti sekä arvosteli loukkaavalla ja halveksuvalla kielellä ottelun erotuomaritoimintaa ottelun aikana.

Kurinpitomenettelyn kannalta oleellista on arvioida Turjan lausumien loukkaavuutta ja epäurheilijamaisuutta. Kurinpitopäällikkö katsoo, että Turjan käyttämät sanamuodot alatyylisellä kiellellä esitettynä täyttävät kurinpitosääntöjen loukkaavan ja halveksivan kielenkäytön kriteerin.

Ilmeisen epäurheilijamaisena on pidetty myös sitä, että hän on jatkanut epäurheilijamaista käytöstä vielä sen jälkeen, kun hänet on jo erotettu pelistä ja hän on ollut poistumassa salista. Tilanteessa käytetty kieli on poikkeuksellisen voimakkaasti alatyylistä ja äänenkäyttö samalla voimakasta.

Lausumat on kohdistettu erotuomarikolmikkoon, ei niinkään kehenkään heistä henkilökohtaisesti, mikä on otettu rangaistuksen mittaamisessa huomioon.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 4. kohdan mukaan voidaan rangaista sitä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä sekä 10. kohdan mukaan, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määrää Ville Turjalle 500 €:n sakon.

Lähde: Basket.fi