Korisliigan kevään 2017 finaalipari Joensuun Kataja-Salon Vilpas nähdään pelaamassa sunnuntaina YLE TV2:n lähettämässä ottelussa. Lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Sunnuntain kotijoukkue Kataja on Mestarien Liigan karsintojen vuoksi ennättänyt pelaamaan vain kaksi liigaottelua, voittaen kummankin kamppailun vakuuttavien esitysten jälkeen. Kotonaan joensuulaisryhmä niputti KTP:n lukemin 109-70 ja Töölön Kisahallista Kataja haki sarjapisteet Seagullsilta komeasti numeroin 90-80.

Katajan kokoonpano koki muutoksia menneellä viikolla, kun 203-senttinen sentteri Timothy Williams korvasi 9 pistettä ainoassa liigakamppailussaan pussittaneen Matthew Hezekiahin.

Europeleissä sekä kotimaan parketeilla alkukauden aikana vakuuttavinta jälkeä ovat tehneet piskuinen 177-senttinen takamies Damier Pitts ja monipuolinen laituri Wesley Saunders. Pitts on johtanut Katajan hyökkäystä komeasti 18,0 pisteen ja 6,0 syötön edestä, Saundersin rähistessä ympäri parkettia 19,5 pisteen, 10,5 levypallon, 3,0 syötön ja 3,5 riiston keskiarvoilla.

Kotimaisesta osastosta Tommi Huolila (8,0/4,0) ja Vesa Mäkäläinen (6,5/3,5) ovat pitäneet joensuulaispuolustuksen vedenkestävänä, Ilari Seppälän (17,0/4,5 syöttöä) toimiessa Pittsin ohella Katajan hyökkäyksen moottorina.

– Kataja vieraissa on varmasti kovin mahdollinen haaste, joka Korisliigassa tulee vastaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ytimekkäästi.

Vilppaan vierailusta Joensuuhun tekee erityisen mielenkiintoinen se fakta, että viikinkiryhmän peliä pyörittää keväällä mestaruutta Katajan paidassa juhlinut Teemu Rannikko (8,3/8,3 syöttöä). Rannikon pelaaminen on ottelun alla vielä epävarmaa, mutta mikäli mies pelikunnossa on, saa Taikuri varmasti lämpimän vastaanoton LähiTapiola Areenan yleisöltä.

Vilppaan vieraspelaaminen ei alkukauden aikana ole vielä yltänyt samoille korkeuksille Salohallissa nähtyjen otteiden kanssa. Vierasparketilla Vilpas on kärsinyt tappiot Seagullsille, Kouvoille sekä BC Nokialle, mutta kotona kaatanut KTP:n, sekä Kauhajoen Karhun, jälkimmäisen komein 103-82 –lukemin.

Viikinkilauman epätasaiset otteet selittyvät osaltaan loukkaantumisilla. Rannikko, Matias Ojala ja Mikko Koivisto ovat kaikki missanneet pelejä loukkaantumisten vuoksi, Ojalan pukiessa vain kauden avausotteluun ja Koiviston odottaessa vielä ensiesiintymisensä tekemistä.

Vilppaan jenkkiosasto on kokenut Katajan tavoin muutoksia, Canyon Barryn väistyessä salista ulos hyppäävän Johnathan Jordanin tieltä.

Rannikon kanssa Vilppaan peliä pyörittävä Tobin Carberry on väläytellyt osaamistaan alkukauden aikana 15,0 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,4 syötön muodossa, Javontae Hawkinsin tuodessa sähköä Vilppaan viisikkoihin pienen laiturin paikalta 12,8 pisteen ja 5,8 levypallon edestä.

Vitospaikalla palloskriinipeleissä rullaajana tuhoa kylvävä Aaron Jones on ollut alkukauden aikana Vilppaan ykkönen pisteissä (15,6) sekä levypalloissa (7,8), pyyhkien keskimäärin 1,8 vastustajan korintekoyritystä korirenkaan läheltä. Juho Nenonen on tarjonnut vahvaa tulitukea ison laiturin paikalta, pussittaen 10,0 pistettä ja repien 4,2 levypalloa ottelua kohden.

– Vilpas on kokenut loukkaantumishuolia kauden alussa, mutta minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö joukkue tulisi täysin valmiina kamppailemaan sunnuntain ottelussa. Pitää myös muistaa, että jokainen Teemu Rannikon johtama joukkue on aina vaarallinen. Meidän täytyy olla valmiina hidastamaan heidän pelaamistaan avoimella kentällä, niputtaa Kataja-luotsi Greg Gibson.

YLE TV2:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Lähde: Koripalloliiton sivut.