Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

Mestarien liigan puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Sen jälkeen Mestarien liiga huipentuu Final Four -lopputurnaukseen.

Turnauksen mestaruutta puolustaa Salinin Teneriffa, joka on selvittänyt tiensä vakuuttavasti kahdeksan parhaan joukkoon. Teneriffa saa omassa puolivälierässään vastaansa Manresan.

Madsenin joukkue AEK sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja saa vastaansa I-lohkon voittaneen Hapoel Jerusalemin. AEK:lla on vahvat perinteet Mestarien liigassa, sillä se voitti turnauksen kaudella 2017-18 ja oli finaalissa 2019-20.

Iisalo on puolestaan piiskannut Bonnista Mestarien liigan kuumimman joukkueen, sillä Bonn on voittanut Mestarien liigassa 11 ottelua putkeen. Sarjan peräkkäisten voittojen ennätys on 14.

AEK aloittaa oman urakkansa tiistaina Jerusalemissa. Bonn ja Teneriffa pääsevät irti keskiviikkona kotikentillään. Neljännessä puolivälieräparissa kohtaavat Malaga ja Murcia. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Lähde: Basket.fi