Suomen Koripalloliitto ja EM-kisaorganisaatio julkaisivat torstaina suunnitelmiaan faneille kohdistetuista palveluista elo-syyskuussa pelattavien EM-kisojen aikana. EM-kisat ja koripallohuuma levittäytyvät paitsi Helsinki Arenan ulkopuolelle myös Helsingin ydinkeskustaan sekä paikallisten Sudenpesien myötä ympäri Suomea.

Koripallon EM-kilpailujen yksi alkulohko pelataan Helsingissä 31.8.-6.9.2017. Koripalloliiton tavoitteena on tehdä EM-kisoista 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivalle Suomelle ja ulkomaisille kisavieraille ikimuistoinen kokemus.

Päivittäinen kohokohta on iltaottelu, jossa irti pääsevät kotijoukkue Susijengi ja sen kansainvälistä ihastusta edellisissä arvokisoissa herättänyt fanijoukko. Lisätunnelmaa Helsinkiin tuovat islantilaisfanit, joita on saapumassa Suomeen tuhatpäin.

– Tavoitteemme on järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma, joka jää vuosiksi mieleen. Fanien ja yhteisöllisyyden huomioiminen ovat tärkeä ja luonnollinen osa konseptiamme. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme osallistumaan laajasti urheilun kautta 100-vuotiaan Suomen juhlimiseen. Yhdessä. Samalla haluamme jatkaa Susijengin uskomatonta tarinaa ja jättää vaikuttava perintö suomalaiselle koripallolle, EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara painottaa.

EM-ottelut pelataan päivittäin kahdessa sessiossa, joista jälkimmäisen muodostaa aina Susijengin ottelu. Ensimmäisessä sessiossa pelataan päivän kaksi muuta ottelua. Arena tyhjennetään sessioiden välissä. Suomen otteluista parhaiten ovat myyneet EM-avaus Ranskaa vastaan 31.8. sekä lauantaina 2.9. pelattava Slovenia-ottelu. Molempien täyttöasteet ovat jo tässä vaiheessa yli 90 prosentin.

Helsinki Arenalle odotetaan päivittäin yli 15 000 katsojaa. Arenaan saapuvia katsojia varten pelihallin ulkopuolelle rakennetaan fanialue, jonne fanit voivat kerääntyä virittäytymään tunnelmaan ja viettämään aikaa. Fanialue sisältää mm. laajan anniskelualueen, ruokailumahdollisuuksia sekä yhteistyökumppaneiden aktivointipisteitä. Lisäksi katsojien käytössä ovat Arenan sisätiloissa olevat palvelut.

Nuorimpia kisaturisteja varten järjestetään Susikoulu, joka toteutettiin ensi kertaa vuoden 2015 EM-kisoissa Ranskassa. Koripalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion koordinoima Susikoulu tarjoaa 6-12-vuotiaille nuorille mahdollisuuden opintojen edistämiseen EM-kisojen aikana Helsingissä. Koulun ovet ovat avoinna myös kansainvälisille vieraille ja opetus pidetäänkin englanniksi.

EM-kisat tulevat näkymään ja kuulumaan myös muualla. Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Kansalaistori muuntautuu EM-kisojen ajaksi koripallon tapahtumakeskukseksi sekä Suomen suurimmaksi kisastudioksi.

Aamupäivästä alkaen tapahtumakeskuksen valtaavat koululaiset, jotka kutsutaan viettämään liikunnallinen päivä koripallon ja oheisaktiviteettien parissa. Koululaistapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin sekä koripalloseurojen kanssa.

Illalla Kansalaistorista tulee Suomen suurin kisastudio, kun Susijengin ottelu näytetään päivittäin isolta skriiniltä.

Kaikelle kansalle avoimen Kansalaistorin karnevaalitunnelmaa ovat luomassa Suomen ottelua edeltävät pregame show’t, lastentapahtumat sekä EM-kisojen ja Susijengin yhteistyökumppaneiden aktivointipisteet. Kansalaistori varustetaan EM-kisojen ajaksi myös omalla anniskelualueella sekä ravintolapalveluilla yleisön viihtyvyyden takaamiseksi.

– Odotukset on viritetty korkealle Bilbaon ja Montpellierin kokemuksien perusteella. Se, mikä kyseisistä kisoista jäi päällimmäisenä mieleen, oli mieletön yhteisöllisyyden tunne. Nyt Sudenpesä tulee kotiin – vihdoinkin, iloitsee Kansalaistorin ja Susiklubin toteuttamisesta vastaavan Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Suomen pelin jälkeen fanien ilta jatkuu Susiklubilla, joka on konseptina tuttu vuosien 2014 ja 2015 MM- ja EM-kisoista. Yökerhossa järjestetyssä Susiklubissa nähtiin Bilbaossa ja Montpellierissä kotimaisia artisteja tahdittamassa fanien bileiltaa.

– Susijengi-tarina on koskettanut suomalaista urheiluyleisöä laajasti. Tuhansia on matkustanut Susijengin matkassa, mutta monia Susijengi on koskettanut pääosin median ja tarinoiden välityksellä. Nyt laajemmallekin joukolle avautuu mahdollisuus osallistua tarinaan hyvin matalalla kynnyksellä. Jännä nähdä, miten yhteisöllisyys rakentuu entistäkin isommassa mittakaavassa, Viskari jatkaa.

Helsingin Susiklubin yksityiskohdat sekä Kansalaistorin tarkempi päiväkohtainen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Lähde: Basket.fi