Tampereelle kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittokokous käsitteli viime viikonloppuna liiton poikkeuksellisen pitkää siirtymävaiheen tilikautta 1.1.2018 – 30.6.2019.

Koripalloliiton siirtyessä vuosikohtaisesta tilikaudesta pelikausikohtaiseen tarkasteluun, oli siirtymäkauden tilinpäätös 479.711,46 euroa alijäämäinen. Liittokokous hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi Koripalloliiton hallitukselle vastuuvapauden.

Koripalloliiton siirtymävaihteen tilikausi takana ja käsitelty
26.10.2019 16:12 Tampereelle kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton poikkeuksellisen pitkää siirtymävaiheen tilikautta 1.1.2018 – 30.6.2019. Koripalloliiton siirtyessä vuosikohtaisesta tilikaudesta pelikausikohtaiseen tarkasteluun, oli siirtymäkauden tilinpäätös 479.711,46 euroa alijäämäinen. Liittokokous hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi Koripalloliiton hallitukselle vastuuvapauden.

– Siirtymävaihe oli meille raskas, mutta samalla alleviivautui muutoksen tarpeellisuus. Keskellä sarjakautta katkennut tilikausi asetti erityishaasteensa, kun osa tuloista tuli sisään syyskaudella, mutta koski koko sarjakautta. Vastaavasti osa menoista toteutui vasta kevätkaudella aiheuttaen toimintatavan erilaisten jaksotusten tekemiselle, selvittää Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

Tulos ei tullut Koripalloliitolle yllätyksenä. Edellisten tilikausien jaksotuksien purku, tehdyt poistot sekä luottotappioiden alaskirjaukset tekivät tilinpäätöksestä kuitenkin poikkeuksellisen negatiivisen.

– Raskain siirtymävaihe on onneksi nyt ohi ja vanhat jaksotusmallit on poistettu. Koripalloliiton talous on vakaa ja liitto tähtää käynnissä olevalla tilikaudella 100.000 euron positiiviseen tulokseen, Tammivaara linjaa.

Koripalloliiton ja liiton omistaman markkinointiyhtiön muodostaman konsernin kokonaisliikevaihto on kuudessa vuodessa kasvanut 75% ja oli jatketun tilikauden aikana 11.706.920 euroa. Toiminnallista tappiota oli noin 3% liikevaihdosta.

Syksyn liittokokous valitsi ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Tenho Ulmasen jatkokaudelle. Jäseniksi äänestettiin Heidi Adler, Markku Annanolli, Jarmo Tukiainen, Pekka Litmanen sekä Jarmo Hakanen.

Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä on valmistella Koripalloliiton kevätliittokokoukselle kolmen vuoden välein liittohallituksen puheenjohtajan sekä vuosittain liittohallituksen erovuoroisten jäsenten ja erovuoroisen varajäsenen vaali.

Liittokokouksen puheenjohtajana toimi Aamulehden entinen päätoimittaja, tunnettu tamperelainen koripallohahmo Jorma Pokkinen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote