Juniorivalmennusverkosto on Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteinen hanke suomalaisen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.

Ainutlaatuisen ohjelman avulla pystytään nostamaan päivittäisvalmennuksen tasoa laajalti ympäri Suomen, ja sen vaikuttavuutta pyritään moninkertaistamaan, kun koulutetut valmentajat jakavat osaamistaan keskenään sekä omissa koulutustilaisuuksissaan uudelleen laajalle sidosryhmälle.

Hanke toteutetaan Suomen koripalloliiton, FIBA:n, Kisakallion sekä Olympiakomitean yhteishankkeena. Verkostoon haetaan valmentajia vuosittain, aina vuodeksi kerrallaan.

Juniorivalmennusverkoston toiminta perustuu siihen, että jokainen valmentaja tuo tilaisuuksiin omaa osaamistaan, jota jaetaan eteenpäin.

Valintaprosessissa painotettiin valmentajien osaamista, koulutustaustaa ja paikallista vaikuttavuutta sekä tahtotilaa kasvattaa maahamme uusia ammattijuniorivalmentajia – tavoitteena on tavoittaa ja suunnata laadukasta valmennusta mahdollisimman monen pelaajan arkeen.

Juniorivalmennusverkosto on osa koripallovalmentajien valmentajakoulutustasojen I, II ja III jälkeistä täydennyskoulutusta.

Verkostossa toimitaan ns. ajatushautomo-periaatteella, ja oppimismenetelmistä korostuvat reflektoivat, keskustelevat ja osallistavat työskentelytavat.

Verkoston valmentajilta edellytetään voimassa olevaa Koripalloliiton A-valmentajalisenssiä, täysipainoista sitoutumista verkoston tilaisuuksiin ja toimintaperiaatteisiin, sekä toimimista valmennusympäristössä, jossa valmentaja pääsääntöisesti valmentaa 10-15-vuotiaita koripalloilijoita yli 10 tuntia viikossa.

Lähde: Basket.fi